ΟΜΑΛΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΦΑΡΣΑΛΑ

Επί ποδός βρίσκονται οι μηχανισμοί των δήμων σε Λάρισα και Φάρσαλα για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, ενώ μηχανήματα εργάστηκαν ασταμάτητα όλο το βράδυ προκειμένου να αντιμετωπισθούν τυχόν προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Ειδικότερα, πυρετωδώς εργάστηκαν όλο το βράδυ μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου Λαρισαίων ώστε το πρωί της Κυριακής να είναι ανοικτοί και προσβάσιμοι οι δρόμοι στην πόλη, ενώ μικροπροβλήματα παρατηρήθηκαν σε συνοικίες με την εμφάνιση σημείων-παγίδων λόγω πάγου, αλλά και από λυγισμένα από το βάρος του χιονιού δέντρα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση η πρόσβαση στα Νοσοκομεία είναι άνετη ενώ σε όλες τις γραμμές του Αστικού ΚΤΕΛ τα δρομολόγια κινούνται κανονικά. Ανοιχτές είναι και οι προσβάσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου, με το προσωπικό των υπηρεσιών να συνεχίζει τις παρεμβάσεις, όπου εντοπίζονται προβλήματα σε βασικούς δρόμους συνοικιών.

Στη διάθεση των Λαρισαίων υπάρχουν τα τηλέφωνα επικοινωνίας 2413 500216 και 2410 623526,όπου και μπορούν να απευθύνονται για τυχόν προβλήματα.

ΣΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ

Επέλαση της «Μήδειας» και στα Φάρσαλα, όπου χιόνιζε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας αλλά και το πρωί της Κυριακής, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι, δίνοντας τη θέση τους σε ισχυρό παγετό.

Σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται οι υπηρεσίες του δήμου Φαρσάλων, ενώ ο μηχανισμός του δήμου έχει ενισχυθεί και από εξοπλισμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τους αρμόδιους να εστιάζουν στο να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο της επαρχίας.

«Κύριο μέλημά μας να διατηρούσε ανοιχτό το οδικό δίκτυο τόσο στην πόλη όσο και στον ορεινό όγκο», δήλωσε στο paidis.com η αντιδήμαρχος Σ. Χατζηπλή, σημειώνοντας πως οι δρόμοι προς Λάρισα, Βόλο και Δομοκό είναι ανοιχτοί, ενώ πρόβλημα που αναφέρθηκε στον δρόμο προς Βόλο αντιμετωπίστηκε.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στα ορεινά λόγω του παγετού που εκδηλώθηκε (Σκοπιά κλπ.), ωστόσο με τη σύμπραξη όλων (Δήμος, Περιφέρεια κλπ.) και πάντα σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων ευελπιστούμε να κρατήσουμε ανοιχτό το δίκτυο, στο οποίο επιχειρούμε συνεχώς με μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας, όπως και ιδιωτών που μισθώθηκαν για την κάλυψη των αναγκών», ανέφερε η αντιδήμαρχος Φαρσάλων.

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας ο δήμος διαθέτει θερμαινόμενο χώρο για τη φιλοξενία πολιτών, στο ΚΑΠΗ του δήμου, ο οποίος θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για όλο το διάστημα της κακοκαιρίας, ενώ σε περίπτωση ανάγκης υπάρχουν στη διάθεση των πολιτών τα τηλέφωνα επικοινωνίας 2491024585 (δήμος Φαρσάλων) και των αντιδημάρχων Σοφίας Χατζηπλή 6946 286763, Δημήτρη Γούσια 6973 860110, Σταύρου Κουκουλιού 6944 569390 και Χρήστου Μπασαγιάννη 6948 783158.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ