Η ΤΕΧΝΗ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΕΙΛΗ. ΤΟ ΑΡΘΡΟ 8, ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ!

Ανακοίνωση της Τοπικής Διοικητικής Επιτροπής του παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ

Το άρθρο 8 τροποποιείται από την κυβέρνηση, ώστε να μην παραπέμπει απευθείας στις διατάξεις του ευραπαϊκού τρομονόμου. Ταυτόχρονα όμως διατηρείται η ουσία της λογοκρισίας αλλάζοντας κάποιες λέξεις στο άρθρο 8α.

Επαναλαμβάνουμε :

Το Bella Ciao   #απαγορεύεται.;;

Η Guernica   #απαγορεύεται.;;

Το 1900  #απαγορεύεται.;;

Η κυβέρνηση την περασμένη Πέμπτη υποχρεώθηκε σε έναν ελιγμό κάτω από την πίεση που ασκήθηκε από την μαζική κινητοποίηση και τις υπογραφές που έχουν φτάσει τις 8 χιλιάδες και πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Τώρα απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας για συνολική καταδίκη του άρθρου 8 και όλων των μηχανισμών μέσα από τους οποίους επιχειρείται ο ασφυκτικός έλεγχος του περιεχομένου της Τέχνης. Υπογράφουμε, διακινούμε το ψήφισμα του Π.Μ.Σ., καλούμε και εμείς όσους συναδέλφους έχουν την δυνατότητα να είναι στο συλλαλητήριο Τρίτη 16 Φλεβάρη και ώρα 12 στα Προπύλαια (Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο) προκειμένου να παραδώσουμε το ψήφισμα και τις υπογραφές στη Βουλή, την ώρα που θα συζητιέται το ν/σ Λιβάνιου.

To παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου συμμετέχοντας στην πολύμορφη δράση των συναδέλφων που εξελίσσεται αυτές τις μέρες ενάντια στην απαράδεκτη Ευρωπαϊκή οδηγία σε όλη την Ελλάδα …θα βγάλει στον αέρα την Τρίτη 16/2 το δικό του Podcast στο MixCloud (www.mixcloud.com/pmsparlar) και στην σελίδα του στο Facebook (@pmsparartimalarissas) με θέμα:

“Η λογοκρισία στην τέχνη μας δεν θα περάσει! Η ιστορία και η δράση  του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου μας εμπνέει”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ