ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΑΕΛ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ

Την ΑΕΚ υποδέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο στάδιο Αλκαζάρ η ΑΕΛ, στο εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας ματς για την 22η αγωνιστική του πρωταθλήματος, με τους παίκτες του Τζ. Φέστα, σε ένα παιχνίδι με συναρπαστικό φινάλε, να γνωρίζουν την ήττα με σκορ 2-4, παραμένοντας «βυθισμένοι» στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 9 πόντους.

Σε ένα αρχικό σχήμα που δεν περιλάμβανε ούτε έναν παίκτη ελληνικής καταγωγής η ΑΕΛ ξεκίνησε αναγνωριστικά την αναμέτρηση και μόλις στο 2’ ο Μάνταλος έκανε το γύρισμα, με τον Ανσαριφάρντ να μην προλαβαίνει να κάνει την προβολή, ενώ στο 5’ ο Γιακιμόβσκι εκτέλεσε κερδισμένο φάουλ για λογαριασμό της ΑΕΛ και ο Ζίζιτς πήρε την κεφαλιά στην περιοχή, για να μπλοκάρει εύκολα ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕΚ στην πρώτη αξιόλογη επίθεσή της στα «βυσσινί» καρέ κέρδισε πέναλτι, όταν στο 11’ ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Μαξιμένκο, έγινε αποδέκτης της μπάλας στην περιοχή και «κατεδαφίστηκε» από τον Μπάγιτς, με την εσχάτη των ποινών να εκτελεί εύστοχα ο Ολιβέιρα για το 0-1 (14’).

Στο 18’ οι κιτρινόμαυροι απείλησαν και πάλι, με τον Μπακάκη να πιάνει δυνατό σουτ στην κίνηση έξω από την περιοχή και την μπάλα να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπάγιτς, ενώ η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε στο 22’, όταν ο Τάνκοβιτς δεν κατάφερε να διώξει και ο Κολομπίνο έπιασε το σουτ, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει σταθερά.

Σε ένα παιχνίδι με αρκετά φάουλ και προσωπικές μονομαχίες η ΑΕΛ πίεσε ψηλά δίχως να καταφέρνει να απειλήσει σοβαρά την αντίπαλη εστία, ενώ στο 31’ η ΑΕΚ απείλησε και πάλι, όταν ο Γκαρσία, μετά από όμορφη ατομική ενέργεια από τα αριστερά, έκανε τη σέντρα, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το κεφάλι του Ανσαριφάρντ, με τον Τάνκοβιτς να πραγματοποιεί το γύρισμα στην εξέλιξη της φάσης και τον Μπάγιτς να μπλοκάρει αποσοβώντας τον όποιο κίνδυνο για την εστία του.

Η πρώτη καλή στιγμή για την ΑΕΛ καταγράφηκε στο 37’, όταν ο Μπεν Χατίρα σέντραρε στον Ακούνια και εκείνος πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα όμως να περνάει δίπλα από την εστία του Αθανασιάδη, ενώ λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου (43’) η ΑΕΚ διπλασίασε τα τέρματά της, όταν ο Λιβάι Γκαρσία έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα της ΑΕΛ έχασε τον Ολιβέιρα και ο Πορτογάλος από την καρδιά της περιοχής σημείωσε με κεφαλιά το 0-2 και μαζί το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στον αγώνα.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το «στημένο» του Γιακιμόβσκι δεν ανησύχησε τον κίπερ της ΑΕΚ που μπλόκαρε σταθερά, ενώ με την έναρξη της επανάληψης και στο 48’ οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να «κλειδώσουν» το ματς, με το εξαιρετικό σουτ του Γκαρσία στα όρια της περιοχής να στέλνει την μπάλα δίπλα από την εστία του Μπάγιτς.

Ο Τζ. Φέστα επιχείρησε να ανακατέψει την τράπουλα με αλλαγές και στο 70’ ο Νικολιάς και Μουκαντζό τον δικαίωσαν, όταν ο πρώτος αξιοποίησε μπαλιά του δεύτερου και μέσα από την περιοχή πλάσαρε τον Αθανασιάδη μειώνοντας σε 1-2, ενώ η ισοφάριση ήρθε στο 80’, όταν ο Μαξιμένκο βρήκε τον Ακούνια, εκείνος πάτησε περιοχή και εκτέλεσε υποδειγματικά για το 2-2!

Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο δεν είχαν πει ακόμη την τελευταία τους λέξη και αφού τα προειδοποιητικά πυρά των Γκαρσία και Σιμόες δεν βρήκαν στόχο (85’ και 86’) ο Αλμπάνης έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του σκοράροντας με σουτ στο 90’ για το 2-3 και αφού νωρίτερα η μπάλα έδειξε να βρίσκει και σε παίκτη της ΑΕΛ!

Το ματς δεν είχε τελειώσει ακόμη και στις καθυστερήσεις η ΑΕΛ κέρδισε πέναλτι (93’) σε χέρι του Γκαρσία εντός περιοχής, με τον Αθανασιάδη ωστόσο να λέει «όχι» στον Μουκαντζό με καθοριστική επέμβαση, ενώ σε μια απίστευτη εξέλιξη η ΑΕΚ έφυγε στην κόντρα, ο Γκαρσία γύρισε από τα δεξιά στον Σιμάνσκι και εκείνος σκόραρε με πλασέ για το 2-4, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Μπάγιτς, Γκράουρ (63′ Μπέρτος), Ζίζιτς, Μαξιμένκο, Γιακιμόφσκι, Κολομπίνο, Μιλοσάβλιεβιτς (63′ Μουκαντζό), Στίφλερ (53′ Νικολιάς), Μπεν Χατίρα, Ακούνια, Νούνιτς (87′ Χουσίνο)

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ): Αθανασιάδης, Λόπες, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Μπακάκης (55′ Νταντσένκο), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (74′ Αλμπάνης), Γκαρσία, Ολιβέιρα (74′ Σιμόες), Ανσαριφάρντ

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: ΠΑΕ ΑΕΚ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ