Η ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη τυγχάνει η προσφυγή στη Δικαιοσύνη προκειμένου να υπερασπιστεί την προσωπικότητά του και κάθε νόμιμο δικαίωμά του. Όπως επίσης αναφαίρετο δικαίωμα, συνταγματικά κατοχυρωμένο είναι και το δικαίωμα του δημοσιογράφου να ελέγχει στα πλαίσια του Νόμου κάθε δημόσιο πρόσωπο που δραστηριοποιείται μέσα στην ελληνική κοινωνία σε κάθε επίπεδο πολιτικό, οικονομικό, αθλητικό κλπ.

Στις επισημάνσεις αυτές προβαίνει δημόσια η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας με αφορμή δικαστική διαμάχη δημοσιογράφων και αθλητικών παραγόντων της Λάρισας υπογραμμίζοντας ότι η υπεράσπιση του ενός δικαιώματος από αυτά που αναφέρονται πιο πάνω, δεν μπορεί να οδηγήσει στην κατάργηση του άλλου δικαιώματος.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια οποιουδήποτε δημόσιου παράγοντα να τεθεί εκτός της δημοσιογραφικής κριτικής και ελέγχου και κατά συνέπεια εκτός δημοσίου ελέγχου είναι απαράδεκτη και αποκρούεται απόλυτα γιατί στην ουσία ακυρώνει το δημοσιογραφικό έργο και απονευρώνει έναν από τους κομβικούς θεσμούς για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Όσοι άνθρωποι κινούνται στη δημόσια σφαίρα, είναι αυτονόητο ότι θα τυγχάνουν, στα πλαίσια του Νόμου, της αναφοράς των Μέσων Ενημέρωσης, με το όνομα, την ιδιότητα και τις πράξεις τους.

Είναι βασικός όρος της ελευθεροτυπίας, της ελευθερίας του λόγου και της δημοκρατικής λειτουργίας, δικαιώματα συνταγματικά κατοχυρωμένα.

Θεωρούμε ότι όποιος επιθυμεί να μην αναφέρεται το όνομα του από τα Μέσα Ενημέρωσης, έχει την δυνατότητα να διεκδικήσει την ιδιωτικότητά του, αποχωρώντας από το δημόσιο βίο.

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας στέκεται στο πλευρό του μέλους της Χρήστου Τσούμαρη τονίζοντας την πλήρη συμπαράσταση του, όπως και για τους υπόλοιπους δημοσιογράφους του ραδιοφωνικού σταθμού “Pressing 90.1” στη Λάρισα, αλλά και άλλων συναδέλφων που έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Tέλος, ζητεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), τις υπόλοιπες Ενώσεις Συντακτών της χώρας (ΕΣΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΣΗΕΠΗΝ, ΕΣΠΗΤ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου να υπερασπιστούν τα πιο πάνω δικαιώματα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...