ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ κ. ΚΕΡΑΜΕΩΣ…

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία “Μήδεια” που έχει σκεπάσει με πέπλο χιονιού όλη τη χώρα ρίχνοντας τις θερμοκρασίες πολύ χαμηλά χαμηλά επίπεδα γεγονός που ακυρώνει στην ουσία και στην πράξη το σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για ασφαλή σχολεία, που δυστυχώς εστιάζεται στο άνοιγμα των παραθύρων κατά τη διάρκεια του μαθήματος, αφού είναι βέβαιο ότι κανένας εχέφρων εκπαιδευτικός δεν θα επιτρέψει να μετατραπούν οι αίθουσες σε καταψύκτες.

Και ενώ θα περίμενε κανείς από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η επέλαση της κακοκαιρίας να αναλάβει πρωτοβουλίες η υπουργός Παιδείας κ. Κεραμέως και να αποφασίσει να κλείσουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα όσο διαρκεί ο χιονιάς για λόγους ασφαλείς και προστασίας μαθητών και εκπαιδευτικών, αυτή προτίμησε να σφυρίζει αδιάφορα ή να μετρά μαζί με τους σχολάρχες τα κέρδη που τους δημιουργούν τα νομοσχέδια που πέρασε πρόσφατα από τη Βουλή, ή να ανταγωνίζεται σε αυταρχισμό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με τον οποίο κατέθεσαν το κατάπτυστο νομοσχέδιο για την παρουσία αστυνομίας στα Πανεπιστήμια.

Η υπουργός για μια ακόμη φορά απέδειξε ότι είναι μακριά από την κοινωνία, και άφησε στους δημάρχους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα ώστε να χρεωθεί το κλείσιμο των σχολείων στην κακοκαιρία.

Ευτυχώς όμως που υπάρχουν και δήμαρχοι οι οποίοι κατανόησαν ότι μαζί με τα προβλήματα του χιονιού και του παγετού, είναι και αυτό της απουσίας μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και τον περιέλαβαν ως λόγο αναστολής λειτουργίας στις αποφάσεις τους για κλείσιμο των σχολείων.

Και φυσικά αυτό θα πρέπει να προτάσσουν για τις επόμενες ημέρες στις αποφάσεις τους μέχρι να βελτιωθεί ο καιρός και να ανέβουν οι θερμοκρασίες.

Υ.Γ.: Αλήθεια, οι συνδικαλιστές δεν έχουν πάρει το μήνυμα; Γιατί δεν αναδεικνύουν το πρόβλημα;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ