“ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ” Ο ΤΥΡΝΑΒΙΤΗΣ ΕΥΖΩΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΤΑΟΥΣΑΝΗΣ

Τη θητεία του στο ένδοξο σώμα των Ευζώνων υπηρετεί από τον Δεκέμβριο ο Τυρναβίτης Θωμάς Ταουσάνης ο οποίος παρουσιάστηκε στον Στρατό το Νοέμβριο και λόγω σωματικών προσόντων αλλά και επιθυμίας του, επιλέχθηκε για να υπηρετήσει στο ιστορικό αυτό τμήμα του στρατεύματος που σήμερα εκτελεί μόνο αποστολές τελετουργικού χαρακτήρα φυλάσσοντας συμβολικά το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη αλλά και το Προεδρικό Μέγαρο.

Ο νεαρός Τυρναβίτης εύζωνος σήμερα με τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και την πυκνή χιονόπτωση στο κέντρο της Αθήνας συγκίνησε με την αγέρωχη στάση του μπροστά στο μνημείο δείχνοντας να μην ενοχλείται από τα τερτίπια του καιρού και τις διαθέσεις της “Μήδειας” κάνοντας περήφανη την οικογένειά του, τους συγγενείς και όλους του τους φίλους στην περιοχή.

Ο Θωμάς θα παραμείνει στο σώμα για 8 μήνες όσο δηλαδή διαρκεί η θητεία του και είναι βέβαιο ότι θα γνωρίσει όλες τις διαθέσεις του καιρού από πολύ χαμηλές μέχρι πολύ υψηλές θερμοκρασίες και από τα χιόνια και τις βροχές μέχρι τις ξηρές ημέρες του καλοκαιρινού καύσωνα της πρωτεύουσας.

Κάθε υπηρεσία είναι μίας ώρας και καθ΄όλη τη διάρκειά της πρέπει να παραμένει ακίνητος και προσηλωμένος στο καθήκον του ενώ καθημερινά όπως και όλοι οι συνάδελφοί του κάνει τρεις υπηρεσίες.

Σε όσους τον ρωτούν για το πόσο δύσκολο είναι αυτό που κάνει αρκείται να απαντά ότι αυτό που κάνει το κάνει με πολύ αγάπη και με μεγάλη υπερηφάνεια.

Μπράβο του και συγχαρητήρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ