ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗ 2η ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ

Συνεχείς είναι οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται ο γιατρός στην Κέρκυρα που παρέλυσε στα κάτω άκρα λίγο αφότου έκανε τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό. Σύμφωνα με το corfutvnews.gr, πρόκειται για τον Σπύρο Σκιαδόπουλο ο οποίος νοσηλεύεται πλέον στο γενικό νοσοκομείο του νησιού, με τους γιατρούς να αναζητούν εάν τα συμπτώματα του ασθενούς σχετίζονται με το εμβόλιο το οποίο έκανε χθες, Δευτέρα. Γι’αυτό, μεταξύ άλλων του έχουν κάνει και παρακέντηση.

Ο κ. Αλέξανδρος Γαρδικιώτης, γιατρός και πρώην Διευθυντής του Κέντρου Υγείας της Κέρκυρας μίλησε στο Mega και το LIVE NEWS για το ανησυχητικό περιστατικό, περιγράφοντας τα συμπτώματα που του είπε ότι έχει ο κ. Σκιαδόπουλος.

“Χθες το πρωί, μου είπε “πάω να κάνω τη δεύτερη δόση”. Ως το μεσημέρι και το απόγευμα όλα καλά. Το βράδυ μου είπε ότι ξεκίνησαν μυαλγίες στα κάτω άκρα, η μέση του δεν τον κρατάει κλπ. Αργά το βράδυ μου είπε ότι νιώθει ρίγος, είναι ανήσυχος και τον ενοχλούσαν τα κάτω άκρα. Το πρωί πήγε στο νοσοκομείο γιατί μου είπε ότι η μέση και τα κάτω άκρα δεν τον κρατούσαν. Τον επισκέφθηκα και είδα ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Δεν κουνούσε τα πόδια καλά. Ο ίδιος μου είπε “λες να είναι από το εμβόλιο;”. Του απάντησα ότι αυτό θα το δείξουν οι εξετάσεις και θα το πουν οι νευρολόγοι”.

“Μου είπε η συζυγός του ότι δεν μπορούσε να κρατηθεί στα πόδια του”, διευκρίνισε ο κ. Γαρδικιώτης.

Βελτιώνεται η κατάσταση της νοσηλεύτριας

Την ίδια ώρα, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για την 40χρονη νοσηλεύτρια η οποία νοσηλεύεται εδώ και μία εβδομάδα στο γενικό νοσοκομείο της Κέρκυρας, έχοντας επίσης παράλυση στα κάτω άκρα.

Η μητέρα δύο παιδιών, έχει εμφανή σημάδια βελτίωσης, τέτοια που της επιτρέπουν να κάνει βήματα, ανακτά σιγά σιγά τις δυνάμεις της και ανυπομονεί να επιστρέψει στο σπίτι της και στα παιδιά της.

Ο χρόνος που θα απαιτηθεί να ανακάμψει πλήρως δεν είναι ακόμη γνωστός, καθώς είναι απαραίτητες ειδικές νευρολογικές εξετάσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ