ΠΑΓΕΤΟΣ: ΑΜΕΣΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΣ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αμεση είναι από το πρωί σήμερα η αντίδραση των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Τυρνάβου με αφορμή την εκδήλωση ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών στ αόρια του ολικού παγετού που είναι βέβαιο ότι προκάλεσαν ολοκληρωτική καταστροφή στις περισσότερες καλλιέργειες.

Οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων επικοινώνησαν με το γραφείο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα και έτσι κλιμάκιο με επικεφαλής τον προϊστάμενο του γραφείου Μιχάλη Λιόντο επισκέφθηκε τον Τύρναβο και το Αργυροπούλι για μία πρώτη εκτίμηση των επιπτώσεων του παγετού.

Σε δηλώσεις του οι πρόεδροι του Α.Σ. Τυρνάβου Αστ. Τσικριτσής και Α.Σ. Αργυροπουλίου – Λυγαριάς Κ. Χατζής αφού υποστήριξαν ότι οι ζημιές στις δενδρώδεις καλλιέργειες στην συντριπτική πλειοψηφία είναι ολοκληρωτικές, ξεκαθάρισαν ότι οι αγρότες διεκδικούν πολιτική παρέμβαση για άμεση αποτίμηση των ζημιών ώστε να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, με δεδομένο ότι είναι  ζήτημα επιβίωσης για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής που περιμένει ένα χρόνο να αποζημιωθεί για τον περυσινό παγετό της 17ης Μαρτίου 2020 και δυστυχώς μέχρι σήμερα οι παγετόπληκτοι δεν πήραν πήραν στα χέρια τους ούτε τις εκτιμήσεις των ζημιών που προκάλεσε ο παγετός.

Επίσης ζήτησαν να γίνει άμεσα συμψηφισμός των οφειλόμενων ποσών με τις αποζημιώσεις, αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ξαναγίνει δημόσιος φορέας που θα έχει όμως επαρκή κρατική χρηματοδότηση και θα αποζημιώνει στο 100% τους παραγωγούς για όλα τα αίτια στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ