ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο 2ος ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων που εντάσσεται στη φιλοσοφία της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει», σε συνεργασία με δομές και υπηρεσίες ψυχικής υγείας και εκπαίδευσης της πόλης, ανακοινώνουν την έναρξη υλοποίησης του 2ου διαδικτυακού κύκλου του προγράμματος Σχολές Γονέων.

Να σημειωθεί ότι έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία ο 1ος κύκλος που για πρώτη φορά υλοποιήθηκε διαδικτυακά προκειμένου να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας λόγω Covid-19. Παρά τις μικρές τεχνικές δυσκολίες, οι γονείς γρήγορα προσαρμόστηκαν και με την καθοδήγηση των έμπειρων συντονιστών, μοιράστηκαν σε ένα ευχάριστο κλίμα, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς τους σχετικά με το γονεϊκό τους ρόλο, έμαθαν ο ένας από τον άλλο και πήραν χρήσιμες πληροφορίες για την διαχείριση θεμάτων όπως τα όρια στην οικογένεια, η επικοινωνία, τα συναισθήματα.

Ο 2ος διαδικτυακός κύκλος του προγράμματος θα ξεκινήσει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms): https://docs.google.com/forms/d/18oOPj_nc4-_T1Fs8_-_ltLhsyD9szBl-U_zvyg5aQY8/edit

Θα τηρηθεί σειρά χρονικής προτεραιότητας.

Οι ομάδες γονέων έχουν βιωματικό χαρακτήρα και ολοκληρώνονται σε 6 διαδικτυακές συναντήσεις.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις δράσεις του Πανεπιστημίου των Πολιτών Λάρισας και υλοποιείται για 4η συνεχή χρονιά σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Λάρισας, το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας, το ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, το Κέντρο Πρόληψης Ν. Λάρισας “Ορφέας”, την Κοινωνική Υπηρεσία του Γ.Ν. Λάρισας και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Την επιστημονική ευθύνη του προγράμματος έχει η κ. Κυρίτση Ιωάννα – M.med.sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια ενώ το συντονισμό έχει το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων.

Πληροφορίες ή διευκρινίσεις στα τηλέφωνα: 2410680249, 2410680250 πρωινές ώρες 8:00-14:00μμ
Ιστοσελίδα Πανεπιστημίου των Πολιτών Δήμου Λαρισαίων: https://learninglarissa2016.wordpress.com/ptp_page1/

Facebook: Larissa Learning City – Η Πόλη που Μαθαίνει

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ