ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΣΚΗΣΗ «ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2021» ΣΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Τουλάχιστον 250 πρόσφυγες από το νησί της Λέσβου έφτασαν στη δομή του Κουτσόχερου, την ώρα που άλλα 120 άτομα λάμβαναν αναφορές αναχώρησης και ενώ το 30% του πληθυσμού της δομής εντοπίστηκε θετικό στον κορωνοϊό!

Όλα τα παραπάνω αποτέλεσαν σενάριο της άσκησης «ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2021» που πραγματοποιήθηκε στη δομή του Κουτσόχερου, με αξιόπιστη πηγή της δομής όπου φιλοξενούνται 1.407 πρόσφυγες να εκφράζει την ικανοποίησή του για την ομαδικότητα και τη φιλοτιμία όλων των εμπλεκόμενων.

«Διαχειριστήκαμε ένα σενάριο πολύ κοντά στην πραγματικότητα και η ομάδα μας ανταποκρίθηκε λειτουργώντας συντονισμένα και ομαδικά», ανέφερε έγκυρη πηγή στη σελίδα, ενώ με την ολοκλήρωση της άσκησης ο διοικητής της δομής του Κουτσόχερου Απ. Παπαπαρίσης μετείχε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΥΠΥΤ) προκειμένου να εκτιμηθούν τα συμπεράσματά της.

Η άσκηση «ΑΓΝΟΔΙΚΗ 2021» βασίζεται σε πολλαπλά σενάρια μαζικών ροών, εξεγέρσεων, πανδημίας και φυσικών καταστροφών τα οποία  πιθανόν το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου να κληθεί να διαχειριστεί μελλοντικά, ενώ για την ανάπτυξη τους η Γ.Γ. Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, που διοργάνωσε την άσκηση, προχώρησε σε ολοκληρωμένη μελέτη εκτίμησης κινδύνου για όλες τις δομές της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ