ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση του Δήμου Λαρισαίων για τα γεγονότα στη ΔΗΡΑΛ

Παρέμβαση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Δ. Κουφοντίνα που βρίσκεται στο όριο της απεργίας πείνας του πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης από μέλη της Συνέλευσης Αλληλεγγύης.

Παρά την αντίδραση της δημοτικής αρχής, που ζήτησε παρουσία αντιδημάρχου και συμβούλων του δημάρχου την αποχώρηση των αλληλέγγυων από τον χώρο, τα μέλη της συνέλευσης κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη δράση, για να αποχωρήσουν στη συνέχεια χωρίς να σημειωθεί το παραμικρό.

Η ανακοίνωση του δήμου Λαρισαίων

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος αναφέρονται τα παρακάτω:

“Με αφορμή τα σημερινά γεγονότα της κατάληψης του στούντιο εκπομπής του Δημοτικού Ραδιόφωνου από ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου που μετέδωσαν μήνυμα για το θέμα της απεργίας πείνας του κατάδικου Δημ. Κουφοντίνα έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

Συμπεριφορές και στάσεις που έχουν ως στόχο την έκφραση γνώμης με την απειλή βίας ή χουλιγκάνικες μεθόδους μας βρίσκουν αντίθετους. Το  περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας  είχε τέτοια χαρακτηριστικά και είναι απόλυτα καταδικαστέο  από τη Δημοτική Αρχή.

Μόλις έγιναν γνωστά τα γεγονότα στη Δημοτική αρχή στελέχη της  βρέθηκαν εκεί προκειμένου να διασφαλίσουν την ομαλότητα της λειτουργίας του ραδιοφώνου. Επίσης ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο είναι και θα παραμείνει ένα ανοικτό, δημοκρατικό μέσο ενημέρωσης των Λαρισαίων που λειτουργεί με συντεταγμένο τρόπο και δεν «ανήκει» σε καμία ομάδα”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ