Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Κοινή ανακοίνωση των δημοτικών παρατάξεων «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών» και «Λαρισαίων Κοινόν», με αφορμή τη δράση στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας από ομάδα αλληλέγγυων στον απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα

«Το  πρωτοφανές περιστατικό με την «κατάληψη» του δημοτικού ραδιοφώνου από ομάδα αντιεξουσιαστών, φέρνει για μία ακόμη φορά στην επικαιρότητα το μοναδικό μέσο ενημέρωσης που αποτελεί περιουσία των ιδίων των Λαρισαίων δημοτών, δυστυχώς ξανά με αρνητικό πρόσημο.

Η ελαφρά τη καρδία παραχώρηση   των εγκαταστάσεων του ραδιοφώνου και του δημοσίου βήματος μέσα από τη ραδιοσυχνότητά του  καταδεικνύει την ιδεοληπτική αντίληψη με την οποία επιμένει να διαχειρίζεται η δημοτική αρχή το μέσο.

Στην εκ των υστέρων καταγγελία της δημοτικής αρχής αναφέρετε ότι « ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες αρχές» . Τι ακριβώς εννοούν ότι ενημερώθηκαν  οι αρμόδιες  αρχές ;  Και γιατί δεν ήρθαν  στα 50 ολόκληρα λεπτά που έβγαζαν το τρομοκρατικό διάγγελμα οι αναρχικοί  ;

Αντί λοιπόν  να ζητηθεί η επέμβαση των αρχών, όπως θα συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση απειλής κατάληψης και κατάχρησης δημόσιας περιουσίας, οι ιθύνοντες του δημοτικού ραδιοφώνου προτίμησαν να αναλάβουν οι ίδιοι το νόμο στα χέρια τους, παραχωρώντας το στην ομάδα των αντιεξουσιαστών ως λάφυρο και ως αναμεταδότη μηνυμάτων  που υπονομεύουν τη δημοκρατία στον πυρήνα της.

Ας υπενθυμίσουμε στους αρμοδίους και τους πολιτικούς τους προϊσταμένους, πως η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, δεν υποχωρεί σε απειλές και προπαντός δείχνει μηδενική ανοχή σε κάθε είδους φασισμό και τρομοκρατία. Η δημοκρατία δεν δύναται να γίνεται ενίοτε λάφυρο και μέσο αναμετάδοσης τρομοκρατικής προπαγάνδας.

Η δημοτική αρχή της Λάρισας φέρει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό το τεράστιο πολιτικό και ηθικό ολίσθημα και είναι έκθετη απέναντι στους δημοκράτες πολίτες αυτής της πόλης.

Ως παρατάξεις της αντιπολίτευσης θα φέρουμε το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, δεδομένου πως οι πρόσφατες παραδοχές του δημάρχου για δυσλειτουργίες εντός του δημοτικού ραδιοφώνου, δεν μετουσιώθηκαν στις αυτονόητες διορθωτικές πράξεις.

Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα Μπροστά»

Παναγιώτης Γούλας επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών»

Κώστας Βαϊούλης επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Κοινόν»

 

loading...