ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Δέκτης έντονων παραπόνων από περιπατητές και επισκέπτες του πανέμορφου υδροβιότοπου της Κάρλας έγινε το paidis.com, καθώς όσοι επιλέγουν να κινηθούν στην περιοχή από τον δρόμο του Καλαμακίου διαπιστώνουν πως είναι αδύνατη η πρόσβαση, ενώ αναγκάζονται σε μεγάλη περιμετρική διαδρομή προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

«Κάναμε τόσο δρόμο για να βρεθούμε μπρος σε κλειστές πόρτες», σημειώνει αναγνώστης της σελίδας, με τον φωτογραφικό φακό να αποτυπώνει την κατάσταση και το paidis.com να ζητά τις απαντήσεις στο πρόσωπο του υπεύθυνου φύλαξης του Φορέα Διαχείρισης Δ. Μιχαλάκη, ο οποίος επιβεβαιώνοντας την πληροφορία σημείωσε πως η κίνηση έγινε καθαρά για λόγους ασφαλείας των εγκαταστάσεων.

«Μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε το προηγούμενο διάστημα θέτοντας σε κίνδυνο πανάκριβο εξοπλισμό του υποσταθμού προχωρήσαμε στη συγκεκριμένη κίνηση με 24ωρη φύλαξη για λόγους ασφαλείας», διευκρίνισε ο κ. Μιχαλάκης, σημειώνοντας πάντως πως οι επισκέπτες μπορούν να απευθύνονται στον φύλακα ή να επιλέξουν εναλλακτική διαδρομή από τον ασφάλτινο δρόμο στην κάτω πλευρά του αναχώματος, ενώ υπάρχει πρόσβαση και από τον δρόμο Στεφανοβικείου.

Αξίζει τέλος να επισημανθεί πως ο κ. Μιχαλάκης δεν έκρυψε την απογοήτευσή του και για την στάση ανεύθυνων που επιμένουν να κινούνται στην περιοχή καταστρέφοντας την τεχνητή βλάστηση του υδροβιότοπου αλλά και κυνηγώντας παράνομα παρά τις απαγορεύσεις.

«Δυστυχώς παρά τα μέτρα φύλαξης που πάρθηκαν από την Περιφέρεια τέτοια περιστατικά συνεχίζουν να καταγράφονται στην περιοχή της Κάρλας», κατέληξε, ζητώντας από όλους να σεβαστούν τον πανέμορφο υγροβιότοπο και να τον προστατεύσουν από τους ανεύθυνους που δρουν σε βάρος της φύσης και του περιβάλλοντος.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ