ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ ΑΝΗΛΙΚΟΥ

Καταιγισμός εξελίξεων στον χώρο των τεχνών, έπειτα από την κατάθεση νέας μήνυσης κατά γνωστού ηθοποιού-σκηνοθέτη για βιασμό ανηλίκου, ένα βαρύτατο αδίκημα που φέρεται να έχει τελεστεί το 2010, συνεπώς δεν έχει παραγραφεί. Μήνυση για το περιστατικό κατέθεσε και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο μηνυτής τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος ήταν 14 ετών. Δεν προέρχεται από τον καλλιτεχνικό χώρο, ενώ, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο μηνυόμενος τον προσέγγισε στην πλατεία Μεταξουργείου. Αφού του έδωσε υποσχέσεις πως θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, τον βίασε στο σπίτι του.

Παράλληλα, το θύμα στη μήνυσή του κάνει αναφορά και σε άλλα παιδιά, τα οποία δεχόταν σπίτι του ο γνωστός σκηνοθέτης.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του μηνυτή Γιάννης Βλάχος προέβη σε  δηλώσεις του κάνοντας λόγο για ιδιαίτερα επικίνδυνα τα χαρακτηριστικά  του συγκεκριμένου προσώπου. «Κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για βιασμό σε βάρος ανηλίκου. Το έγκλημα φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος-ηθοποιός το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίος εντόνως τη δημοσιότητα. Ζητάω να παρέμβει άμεσα και να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μήνυση κατέθεσε σήμερα το πρωί και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, θέτοντας στη διάθεση της δικαιοσύνης όλες τις υπηρεσίες του υπουργείου και των εποπτευόμενων φορέων του  προκειμένου να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση στην υπόθεση των καταγγελιών  με επίκεντρο πρόσωπα από το χώρο του θεάτρου.

Η μηνυτήρια αναφορά-υπόμνημα μεταφέρεται στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας  να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη Δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις 12 το μεσημέρι η Λίνα Μενδώνη έχει καλέσει σε συνέντευξη Τύπου.

efsyn.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ