ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΛ

Αίσιο τέλος είχαν οι προσπάθειες της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ και του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης με την κατάληξη, μετά από διαπραγμάτευση, σε συμφωνία για την υπογραφή μεταξύ των δυο μερών Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Σήμερα και μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο Πρόεδρος του Σωματείου των Εργαζομένων Αχιλλέας Μητράκος υπέγραψαν, στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΛ την σύμβαση, η οποία είναι η πρώτη που υπογράφεται σε ΔΕΥΑ της χώρας και αναμένεται ν’ αποτελέσει «πιλότο» για άλλες ανάλογες συμβάσεις.

Παρόντες επίσης κατά την υπογραφή ήταν ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Δημήτρης Μαβίδης, ο Γενικός Διευθυντής Δημήτρης Σαββοργινάκης, η Διευθύντρια της Οικονομικής Υπηρεσίας Ζωή Γκουβατζή, η νομική σύμβουλος της επιχείρησης Αθηνά Μαυραντζά και από την πλευρά του σωματείου των εργαζομένων οι: Ν. Κοσμάνος, Αντιπρόεδρος, Αρ. Παπανικολάου, Γενικός Γραμματέας, Π. Μπακλέζος, Ταμίας και Χρ. Γκουρομπίνος, μέλος.

Κατά την υπογραφή της νέας επιχειρησιακής σύμβασης και από τις δύο συμβαλλόμενες πλευρές τονίστηκε ότι «με τον τρόπο αυτό αποτυπώνεται η επιδίωξη όλων των μερών στην ανάγκη λειτουργίας της επιχείρησης με τον πλέον εύρυθμο τρόπο», και «διασφαλίζονται τα εργασιακά δικαιώματα με σύγχρονο τρόπο». Επιπροσθέτως  επισημάνθηκε ότι οι προβλέψεις της νέας σύμβασης «καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους».

Αξίζει να επισημανθεί πως η υπογραφή της νέας σύμβασης επετεύχθη μέσα σε καιρούς λιτότητας και περικοπών, ζοφερούς για τις επιδιώξεις των εργαζομένων και καταδεικνύει πως τέτοιου είδους συμφωνίες επαναφοράς της αρχής της συλλογικής διαπραγμάτευσης διαμορφώνουν τους όρους  για μια αίσια πορεία της ΔΕΥΑΛ και στο μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ