ΑΔΕΣΠΟΤΑ: ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ – ΦΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Τσουχτερό κρύο και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες άφησε στο πέρασμά της η «Μήδεια», με τους Λαρισαίους να μην ξεχνούν τους τετράποδους φίλους τους, που ιδιαίτερα τούτες τις μέρες περνούν δύσκολα στον δρόμο.

Μπολάκια με φαγητό και νερό (ας ανανεώνεται γιατί παγώνει) έκαναν την εμφάνισή τους στη Λάρισα, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που άφησαν ανοιχτές αυλές και πυλωτές προκειμένου να βρουν απάγκιο τα ζωάκια.

Θυμίζουμε πως σύμφωνα με τον νόμο (4235/2014, άρθρο 46) δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα από φιλόζωους πολίτες, ενώ σημαντική είναι η συμβολή των εθελοντών των φιλοζωικών, που το παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις.

Ας σπεύσουν και οι δήμοι, όλοι μαζί μόνο καλό μπορούμε να κάνουμε στα πλάσματα που περιμένουν από μας βοήθεια.

ΦΟΛΕΣ

Την ίδια ώρα ενώ στη Λάρισα πολλοί ήταν αυτοί που έδειξαν ανθρωπιά φροντίζοντας τα αδέσποτα, στον Αμπελώνα δυστυχώς κάποιοι υπάνθρωποι βρήκαν τις ημέρες με το δριμύ ψύχος να δείξουν τα δολοφονικά τους ένστικτα και τον πολιτισμό τους σκορπίζοντας φόλες σε κεντρικά σημεία του Αμπελώνα. Ενα από τα ζώα εντοπίστηκε από ζωόφλους και μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο όπου του δόθηκε φαρμακευτική αγωγή και σύμφωνα με εκτιμήσεις μάλλον θα σωθεί, την ίδια ώρα που όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής κάποια από τα αδέσποτα που έπαιζαν στα πάρκα έχουν να εμφανιστούν από το πρωί της Πέμπτης.

Το συμβάν έχει καταγγελθεί στην αστυνομία, ενώ υπήρξε και παρέμβαση από το δήμο Τυρνάβου. Οπως μαθαίνουμε υπάρχει υλικό σε κάμερες και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες να εντοπιστούν οι δολοφόνοι ώστε να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ