ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΟΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΛΑΡΙΣΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΕΡΓΩΝ

Η απάντηση του Κ. Χατζηδάκη στον Β. Κόκκαλη 

Στον αυξημένο όγκο δραστηριότητας της αρμόδιας υπηρεσίας σε συνδυασμό με τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας λόγω κορωνοϊού, αποδίδει ο υπουργός Εργασίας κ. Κωστής Χατζηδάκης, τις σημαντικές καθυστερήσεις στην καταβολή των ποσών ενισχύσεων στις ωφελούμενες επιχειρήσεις, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη.

Υπενθυμίζεται πως ο Λαρισαίος πολιτικός επικαλέστηκε καταγγελίες Λαρισαίων εργοδοτών και ζήτησε στις αρχές του τρέχοντος μηνός από το κυβερνητικό στέλεχος να καταθέσει στοιχεία, ώστε να εξακριβωθεί, εάν πράγματι έχουν καταβληθεί τα ποσά ενισχύσεων σε όλους τους εργοδότες, αναφέροντας τον συνολικό αριθμό των δικαιούχων και τον αριθμό των ωφελούμενων, καθώς και τα τελικά ποσά που απορροφήθηκαν στην Λάρισα στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος.

Στην απάντησή του ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει μεταξύ άλλων πως «σχετικά με την καθυστέρηση καταβολής επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του ανωτέρω προγράμματος που σημειώθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή της Λάρισας, σας γνωρίζουμε ότι αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στον αυξημένο όγκο δραστηριότητας της υπηρεσίας ΚΠΑ2 Λάρισας, τις ιδιαίτερες συνθήκες λειτουργίας της λόγω Covid-19, σε συνδυασμό με την υποστελέχωσή της.

Η διοίκηση πάντως του ΟΑΕΔ σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας επιλήφθηκε άμεσα του θέματος των καθυστερήσεων με την συνδρομή υπηρεσιών ΚΠΑ2 αρμοδιότητας της εν λόγω Περιφερειακής Διεύθυνσης, προκειμένου να διεκπεραιωθούν τα αιτήματα των πολιτών και να εξομαλυνθεί η κατάσταση το συντομότερο δυνατό.»

Από την πλευρά του ο κ. Κόκκαλης σχολιάζει πως «η παραδοχή από πλευράς υπουργού του προβλήματος και η δέσμευσή του για διευθέτηση το συντομότερο δυνατό είναι στη σωστή κατεύθυνση. Εμείς εντωμεταξύ, θα συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά το θέμα κι αν χρειαστεί θα επανέλθουμε».