ΜΕ “ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ” Ο Γ. ΑΔΑΜΟΥΛΗΣ ΠΡΟΜΗΝΥΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΔ…

Ο πολιτευτής της ΝΔ υποστηρίζει ότι ήλθε η ώρα της υπέρβασης με ένα λαϊκό, κοινωνικό, πατριωτικό κίνημα

Δεν σταματά, όπως όλα δείχνουν, μόνο στην κριτική προς της κυβέρνηση της ΝΔ ο πολιτευτής του κόμματος Γιώργος Αδαμούλης, αφού με την χθεσινή του ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο fb, προχωρά ένα βήμα παραπέρα απευθύνοντας κάλεσμα σε δημιουργικές και πατριωτικές δυνάμεις να βγούνε μπροστά για να καθοδηγήσουν την κοινωνία. Η ανάρτηση αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει προφανώς όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για δημιουργία νέων κινήσεων μέσα από τη ΝΔ, στις οποίες θα συμμετέχουν άτομα που έχουν απογοητευτεί από την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Αν και ο ίδιος ο κ. Αδαμούλης τηρεί προς το παρόν “σιγή ιχθύος” χωρίς να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τις φήμες, άτομα που γνωρίζουν καλά το εσωτερικό παιχνίδι στο κυβερνών κόμμα, επιμένουν ότι κάτι νέο πάει να δημιουργηθεί εκ των έσω.

Δεν μένει πάντως να δούμε που θα πάει όλη αυτή η κατάσταση με τον κ. Αδαμούλη του οποίου κάποιοι ζητούν “την κεφαλήν επί πίνακι” ενώ κάποιοι άλλοι πάντα μέσα στο κόμμα στηρίζουν και επικροτούν.

Δείτε παρακάτω την ενδιαφέρουσα χθεσινή ανάρτηση την οποία υπογράφει ως πρώην πολιτευτής τής ΝΔ και ως πρώην μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ:

“Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι, η κακοκαιρία “Μήδεια” έκανε προβολή στην πραγματικότητα για μία ακόμη φορά, την εικόνα ενός αναποτελεσματικού κράτους ακόμη κ στα αυτονόητα.
Αυτονόητο είναι ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα της κρατικής λειτουργίας.
Αυτονόητο είναι να μπορεί να ανταποκριθεί ο κρατικός μηχανισμός στα δύσκολα. Γι ‘αυτό τους θέλουμε.

Για τα δύσκολα τους θέλουμε.

Είναι αλήθεια ότι, πολιτική είναι η διαχείριση της ζώσας πραγματικότητας ή καλύτερα πολιτική είναι να προλαβαίνεις τις επερχόμενες εξελίξεις πριν αυτές γίνουν οδυνηρές, όταν μάλιστα έχεις την πληροφόρηση από την ΕΜΥ τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν για την επερχόμενη κακοκαιρία, αλλά κ την εικόνα της κακοκαιρίας σε όλη την Βόρεια Ευρώπη αρκετές μέρες πριν.

Και αντί ο πρωθυπουργός να ζητήσει δημόσια συγγνώμη από τους χιλιάδες πολίτες που επί πέντε μέρες ζούνε χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό εν μέσω χιονιά, τόλμησε να δηλώσει ενοχλημένος από το πινγκ πονγκ των ευθυνών ανάμεσα σε αναρμόδιους “αρμόδιους” φορείς.

Δυστυχώς η ΚΕΔΕ με ανακοίνωση της μας γνωστοποίησε ότι, δεν είναι δική της αρμοδιότητα το κλάδεμα των δένδρων κατά μήκος των γραμμών μεταφοράς
Δυστυχώς η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην Εύβοια ρίχνει με ανακοίνωση της το φταίξιμο στο κλείσιμο της Εθνικής οδού με απόφαση του Υπουργού προστασίας του πολίτη.

Ο υπουργός Εσωτερικών καταλόγισε ευθύνες στον ΔΕΔΔΗΕ για το γεγονός ότι, δεν έβγαλε εγκαίρως συνεργεία για το κόψιμο των δένδρων κ κλαδιών πλησίον των γραμμών μεταφοράς.
Αυτό που βιώσαμε για μια ακόμη φορά είναι μια τεράστια διαχειριστική ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού που οδήγησε σε ταλαιπωρία ακόμη κ σε θανάτους συμπολιτών μας.
Ας καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι, η ελάχιστη μείωση του λογαριασμού σε όσους έχουν υποστεί αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία δεν αποτελεί αντίδοτο και αντισταθμιστική συνεισφορά, αλλά κοροϊδία και εμπαιγμός.

Είναι αλήθεια, ότι ο Ελληνικός λαός, είναι απογοητευμένος κ κουρασμένος από την λογική της διαχείρισης και του κυβερνητισμού επί σειρά δεκαετιών , γι’ αυτό επιζητά την ρήξη με το παρελθόν.
Αναζητά την ρήξη με όλες εκείνες τις δυνάμεις, που εκφράζουν όλες τις παθογένειες τις μεταπολίτευσης σε υπερθετικό βαθμό.

Αν θέλουμε να αλλάξει το κράτος, να γίνει ευέλικτο, επιτελικό, να μην ταλαιπωρεί τον πολίτη, να δίνει προτεραιότητα στις ανάγκες του, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον και να υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον, αν αληθινά τα θέλουμε όλα αυτά, πρέπει να συγκρουστούμε με όλα εκείνα τα συμφέροντα, τα «κυκλώματα», τις κλίκες και τις “μαφίες” – του δημόσιου και του κρατικοδίαιτου ιδιωτικού τομέα – που ΔΕΝ θέλουν με τίποτε τις μεταρρυθμίσεις!

Αναζητά την υπέρβαση.

Ήρθε λοιπόν η ώρα να βγούνε μπροστά όλες οι δημιουργικές και πατριωτικές δυνάμεις, ώστε να εμπνεύσουν και να καθοδηγήσουν την κοινωνία.
Είναι αλήθεια ότι, μια μεταρρυθμιστική κυβέρνηση θέλει την κοινωνία δίπλα της κ στα εύκολα κ στα δύσκολα.

Για να συμβεί αυτό πρέπει να την συσπειρώσει στα αξιακά θέματα. Έτσι μόνο μπορεί να την έχει δίπλα της και στις γενναίες μεταρρυθμίσεις κατά του κρατισμού που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος.

Η σημερινή κυβέρνηση φοβάμαι ότι, δεν διαθέτει αυτό το πολιτικό κεφάλαιο για να προχωρήσει σε ρήξη με το παρελθόν, έτσι ώστε η χώρα μας να κάνει το άλμα προς το μέλλον.

Σήμερα δεν είναι τίποτα δεδομένο λόγω της πανδημίας, ούτε οι κοινωνικές, μα ούτε και οι πολιτικές ισορροπίες .

Σήμερα που διεθνώς αλλάζουν όλα , πρέπει να κάνουμε ρήξη με το παρελθόν, να κάνουμε την ρήξη με όλες τις δυνάμεις της αντίδρασης, να κάνουμε την υπέρβαση με ένα λαϊκό, κοινωνικό, πατριωτικό κίνημα.

Να κάνουμε επιτέλους το άλμα προς το μέλλον με ένα νέο όραμα για την Ελλάδα και το ρόλο της στον εικοστό πρώτο αιώνα.

Γ. ΑΔΑΜΟΥΛΗΣ
Καθηγητής φυσικός
Πρ. Πολιτευτής τής ΝΔ
Πρ. Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ