Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΗΝΟΥΝ ΣΚΗΝΙΚΟ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Επίθεση από τις κομματικές οργανώσεις Τυρνάβου και Αμπελώνα του ΚΚΕ με αφορμή την αυριανή σύσκεψη στο δημαρχείο

Σκηνικό εξαπάτησης και αναμονής στήνουν τη Δευτέρα 22 Φλεβάρη η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, με την παρουσία στην πόλη μας κυβερνητικών στελεχών και “προθύμων” συνομιλητών. Θορυβήθηκαν από την δυναμική κινητοποίηση των αγροτών στην έδρα της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στα οξυμμένα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής και της μείωσης του αγροτικού εισοδήματος από την οικονομική κρίση και την πανδημία, προστέθηκαν για πολλοστή φορά οι καταστροφές από τον παγετό στις δενδρώδεις καλλιέργειες και στα κηπευτικά αλλά και η μείωση της παραγωγής του γάλακτος των βιοπαλαιστών κτηνοτρόφων από το πέρασμα του χιονιά.

Το αστικό κράτος με όποια κυβέρνηση μέχρι τώρα (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ) αποδεικνύεται ικανό, ισχυρό και ταχύ στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μονοπωλιακών επιχειρήσεων, αλλά δείχνει ανίσχυρο να οργανώσει την προστασία του λαού και της παραγωγής από τα καιρικά φαινόμενα και την εκδήλωση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα σε χρόνο ρεκόρ έφτιαξαν το πρόγραμμα στήριξης των μεγάλων επιχειρήσεων. νομοθέτησαν την απλήρωτη εργασία με  μισθούς πείνας των 200 – 300 ευρώ το μήνα, ενισχύουν τους κατασταλτικούς μηχανισμούς με νέους νόμους ενάντια στο εργατικό και λαϊκό κίνημα, ενάντια στους αγώνες των αγροτών.

Χρήματα υπάρχουν για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, για τις ιδιωτικές κλινικές, τις πολυεθνικές των φαρμάκων.

Αλλά όταν είναι για τις ανάγκες του λαού τότε δεν υπάρχουν.

Δεν αλλάζουν το χαρακτήρα και τον κανονισμό του ΕΛΓΑ ώστε να εκτιμώνται έγκαιρα και να αποζημιώνονται άμεσα και στο σύνολό τους όλες οι παραγωγές, και οι καταστροφές του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, προχωρούν στην εισαγωγή των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιριών για την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής.

 Ας μη τρέφουν αυταπάτες οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής. Να χρησιμοποιήσουν το μόνο όπλο που έχουν στα χέρια τους, να οργανώσουν τον αγώνα τους ενάντια στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Να στηριχτούν στη συμμαχία με την εργατική τάξη, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τις γυναίκες, τη νεολαία, να μην επιτρέψουν την κοροϊδία .

Το ΚΚΕ στηρίζει τους αγώνες των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων και τα δίκαια αιτήματά τους.

Καταγγέλλουμε την επιχείρηση χειραγώγησης και εξαπάτησης από τους κυβερνητικούς παράγοντες και τη Δημοτική Αρχή.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com