ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: 884 ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΑ 35 ΣΤΗΝ Π.Ε. ΛΑΡΙΣΑΣ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 884 νέα κρούσματα, 326 διασωληνωμένους και 25 νέους θανάτους. Για ακόμα μια φορά, οι μισές μολύνσεις εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ το γεγονός ότι δεν υποχωρεί ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ για τη νόσο Covid-19, παρά το σκληρό lockdown που έχει επιβληθεί σε αρκετές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων και στην Αττική, προκαλεί έντονη ανησυχία.

Σήμερα (Κυριακή), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι οι διασωληνώσεις ανέρχονται πλέον σε 326 (67,8% άνδρες) από 325 την προηγούμενη ημέρα. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι εντείνεται περαιτέρω η πίεση στα νοσοκομεία και ειδικά της Αττικής που φτάνουν σιγά-σιγά στα όριά τους.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε ξεκάθαρα από το «Ιπποκράτειο» ότι «πράγματι μας ανησυχεί η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, κυρίως στην Αττική, και η αύξηση στις νοσηλείες Covid που επειδή είναι ένα δυναμικό φαινόμενο, οδηγούν και στην αύξηση στις νοσηλείες ΜΕΘ. Πιεζόμαστε στην Αττική στις ΜΕΘ, συνεχώς προσαρμόζουμε το επιχειρησιακό μας σχέδιο».

Παράλληλα, καταμετρήθηκαν 884 νέα κρούσματα κατά το τελευταίο 24ωρο. Για πρώτη φορά έπειτα από αρκετές ημέρες ο αριθμός αυτός είναι τριψήφιος κι όχι τετραψήφιος, ωστόσο αυτό οφείλεται προφανώς στα λιγότερα διαγνωστικά τεστ που έγιναν, λόγω του Σαββατοκύριακου.

Επίσης, άλλοι 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων ενώ από την έναρξη της πανδημίας να ανέρχονται πλέον σε 6.297.

Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων, για άλλη μια φορά περίπου τα μισά κρούσματα εντοπίστηκαν στην Αττική (437 στα 884). Επίσης, καταγράφηκαν 79 μολύνσεις στην Αχαΐα, 57 στη Θεσσαλονίκη και 35 στη Λάρισα. Πάντως, ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού καταγράφηκε στη Λευκάδα (37,99).

Δείτε την ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) – Δεδομένα έως 21/02/2021

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ