ΒΓΑΖΕΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συμπεράσματα και ειδήσεις που αφορούν την πορεία του δήμου Τυρνάβου βγάζει κανείς με μια πρώτη ανάγνωση του προΎπολογισμού που κατέθεσε η δημοτική αρχή και ψηφίστηκε σήμερα κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Πρώτα από όλα πρόκειται για έναν προϋπολογισμό ύψους 19.574.665 € ο οποίος διαμορφώνεται σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα:

Στον προϋπολογισμό αποτυπώνεται καθαρά η απόφαση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει το έργο ανακατασκευής της κεντρικής πλατείας του Τυρνάβου με χρηματοδότηση από το “Πράσινο Ταμείο” και με δέσμευση ίδιων πόρων 70.000 € περίπου παρά τις αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης εκτός Λαϊκής Συσπείρωσης.  Επίσης αποτυπώνεται η απόφαση παρά τις αντιρρήσεις για μετατροπή του κτιρίου που φιλοξενεί τη φιλαρμονική σε βρεφικό σταθμό αφού υπάρχουν εγγεγραμμένες σχετικές πιστώσεις ύψους 25.000 € όπως υπάρχουν και 25.000 € για βρεφικό σταθμό στον Αμπελώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο προώθησης του έργου του βρεφικού σταθμού και μετεγκατάστασης της Φιλαρμονικής προβλέπονται στον προϋπολογισμό εργασίες διαμόρφωσης χώρου στο κτίριο της πρώην Μπολερό αλλά και στο κατάστημα που βρίσκεται δίπλα στο Χαμάμ, συνολικού προϋπολογισμού 37.200 €.

Στον προϋπολογισμό φαίνεται καθαρά ότι θα προχωρήσουν 2 έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής που αφορούν το αθλητικό κέντρο στον Αμπελώνα αλλά και τη δημιουργία Πολιτιστικού κέντρου στο παλιό δημαρχείο στον Αμπελώνα επίσης.

Ο προϋπολογισμός δείχνει ότι πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων στον Αμπελώνα στο χώρο των παλιών σφαγείων με πίστωση ύψους 20.000 € ενώ αντίθετα δεν υπάρχει καμία εγγραφή για τις αστικές αναπλάσεις στον Αμπελώνα σε αντίθεση με τον Τύρναβο όπου προχωρά το έργο και έχει πληρωμές μέσα στο 2021.

Ο δήμος Τυρνάβου πρόκειται να κατασκευάσει νέο νεκροταφείο στον Τύρναβο σύμφωνα με την πίστωση ύψους 50.000 € που προβλέπει ο προϋπολογισμός.

Επίσης θα προωθήσει εργασίες αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Τυρνάβου, αλλά και θα πληρώσει κάποιες μελέτες που σχετίζονται με τη νότια παράκαμψη του Τυρνάβου με τη χάραξη που προωθεί η δημοτική αρχή.

Τέλος αν και η δημοτική αρχή αναζητά εναλλακτικές για την δημιουργία υπόγειων κάδων έχει ενταγμένο στον προϋπολογισμό το έργο υπόγειων κάδων που είχε αποφασιστεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Τέλος προβλέπεται η προμήθεια επιπλέον κάδων απορριμμάτων στο δήμο, προβλέπονται παρεμβάσεις σε οδοποιία και σχολεία, θα προχωρήσουν τα προγράμματα που έχουν αποφασιστεί για ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων, ενώ ερωτήματα προκαλεί η πρόβλεψη για δέσμευση χρημάτων έστω και 500€ για συμπαραστάτη του δημότη, τη στιγμή που οι δαπάνες για αιρετούς και συνεργάτες του δημάρχου και γενικό γραμματέα του δήμου είναι πολύ μεγάλες.

Περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες θα υπάρξουν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που αναμένεται να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ