ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΟ ΑΠΘ (ΦΩΤΟ)

Με κεντρικό σύνθημα «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» φοιτητικοί σύλλογοι με τη στήριξη αλληλέγγυων και φορέων πραγματοποίησαν το απόγευμα της Δευτέρας κινητοποίηση στο Α’ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική παρέμβαση στο ΑΠΘ.

Σε ανακοίνωσή τους οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Λάρισας επισημαίνουν τα εξής:

«Καταγγέλλουμε την εισαγγελική παρέμβαση που διατάχθηκε με εντολή του πρύτανη του ΑΠΘ απέναντι στη σημερινή κινητοποίηση – κατάληψη που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία Φοιτητικών Συλλόγων της Θεσσαλονίκης.

Δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας καταστείλανε την κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων που διεκδικούν το αυτονόητο άνοιγμα των σχολών τους.

Γίνεται ξεκάθαρο τι εξυπηρετεί ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και σε ποιους αναφέρεται. Απέναντι στον δίκαιο αγώνα μας η κυβέρνηση απαντάει με καταστολή και προσαγωγές φοιτητών.

Κάθε προσπάθεια να μας φοβίσουν και να συκοφαντήσουν τον αγώνα μας θα πέφτει στο κενό! Οι φοιτητές συνεχίζουμε δυναμικά!

Οργανώνουμε τον αγώνα μας μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τους χαλάμε τα σχέδια. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει! Ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη θα μείνει στα χαρτιά!».

«Με την κινητοποίησή μας δίνουμε μια ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση», ανέφεραν οι φοιτητές, ενώ την καταστολή και τις προσαγωγές καταδίκασε με παρέμβασή του και ο πρόεδρος του ΕΚΛ Γ. Σκόκας.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας.

Η ΚΝΕ

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ αναφέρονται τα παρακάτω:

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των φοιτητών!

Να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το ΑΠΘ!

Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν!

Αυτήν τη στιγμή δυνάμεις των ΜΑΤ και της αστυνομίας καταστέλλουν κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κάνοντας χρήση βίας, χημικών και δακρυγόνων, συλλαμβάνοντας φοιτητές, ανάμεσά τους και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων Φοιτητικών Συλλόγων, που δίκαια διαμαρτύρονται για το λουκέτο διαρκείας στα Πανεπιστήμια απαιτώντας το ασφαλές άνοιγμά τους!

Είναι φανερό ότι ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη έρχεται να εφαρμόσει το δόγμα της κυβέρνησης «κλειστά Πανεπιστήμια για τους φοιτητές, ανοιχτά για την καταστολή»!

Η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της!

Απαιτούμε να αποχωρήσουν εδώ και τώρα τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις της αστυνομίας από το ΑΠΘ. Κάτω τα χέρια από τις αγωνιστικές διαδικασίες των φοιτητικών συλλόγων! Να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές που προσήχθησαν!

ΤΟ Ε.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ

Για την νέα επιχείρηση καταστολής σε βάρος των φοιτητών και τις προσαγωγές στο ΑΠΘ το ΕΚΛ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει ! Να απελευθερωθούν άμεσα οι προσαχθέντες !

Καταδικάζουμε την νέα επιχείρηση καταστολής σε βάρος των φοιτητών, αυτή την φορά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που κινητοποιούνταν. Δείχνει ξεκάθαρα ποιος είναι ο στόχος του νέου νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη . Να χτυπηθούν όσοι παλεύουν και διεκδικούν για τα μορφωτικά τους δικαιώματα με το να επιβληθεί καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.

Με τα πανεπιστήμια κλειστά και με τους φοιτητές στον δρόμο να απαιτούν να ανοίξουν, να λειτουργήσουν κανονικά η κυβέρνηση χωρίς να χάσει χρόνο έστειλε τα ΜΑΤ για να δείξει πως αυτό που υπερασπίζεται με λύσσα είναι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Να παραμένει ανοιχτό το πεδίο στην ασύδοτη δράση τους καις τα πανεπιστήμια.

Η πρόκληση έχει ξεπεράσει κάθε όριο ! Καλούμε τα Σωματεία , του φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης μας τις επόμενες ημέρες να δώσουν την πρέπουσα απάντηση στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία ! Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση όλων των προσαχθέντων!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ