Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Εντονος προβληματισμός επικρατεί στις υγειονομικές αρχές του νομού Λάρισας η αυξητική τάση που καταγράφουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα στο νομό Λάρισας που έχουν παγιωθεί σε νούμερα άνω των 30 κρουσμάτων ημερησίως το τελευταίο 5ήμερο.

Το γεγονός μάλιστα ότι 2 δήμοι στο νομό έχουν περάσει στο κόκκινο εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων προκαλεί ανησυχία και φόβους μήπως και ζήσουμε και πάλι τον εφιάλτη του Νοεμβρίου όταν οι ΜΕΘ στο νομό αλλά και σε ολόκληρη την 5η ΥΠΕ βρέθηκαν στο “κόκκινο” ενώ καταγράφηκαν και αρκετές απώλειες ανθρώπινων ζωών, εξαιτίας του ιού και των επιπτώσεών του.

Προς το παρόν η κατάσταση στα 2 νοσοκομεία δεν εμπνέει κάποια ανησυχία και χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη ενώ το γεγονός ότι προχωρά και το πρόγραμμα των εμβολιασμών δίνει μία νότα αισιοδοξίας.

Παράλληλα όμως το γεγονός ότι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών είναι διάσπαρτα σε όλο το νομό εντείνει τους φόβους για μια πιθανή εξάπλωση σε περίπτωση που δεν τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και υπάρξει χαλάρωση λόγω και της μεγάλης κούρασης των συνεχών λοκντάουν εδώ και ένα χρόνο.

Οι επόμενες 2 – 3 μέρες πάντως αναμένεται να κρίνουν πολλά για την πορεία της πανδημίας στο νομό και για το αν θα αλλάξει το χρώμα του από πορτοκαλί σε κόκκινο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ