ΜΕ ΤΟΝ Ν. ΓΑΤΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Η ΣΤ. ΜΠΙΖΙΟΥ

Η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ συναντήθηκε με τους επικεφαλής του Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Λάρισας 

Με τον δήμαρχο Ελασσόνας κ. Νίκο Γάτσα συναντήθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, στο πλαίσιο των επαφών της με τους αυτοδιοικητικούς του νομού Λάρισας.
Η κα Μπίζιου στάθηκε ιδιαίτερα στις αλλαγές που θα επιφέρει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών στην διακυβέρνηση της Αυτοδιοίκησης, εξηγώντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα στους Δήμους και ο εκλεγμένος Δήμαρχος να έχει τη δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμα για το οποίο εκλέγεται από τους πολίτες.

Ο κ. Γάτσας ενημέρωσε με τη σειρά του την βουλευτή για όλα τα τρέχοντα ζητήματα του δήμου Ελασσόνας, επισημαίνοντας πως «η κα Μπίζιου βρίσκεται πάντα δίπλα στον δήμο μας γι’ αυτό και την ευχαριστώ δημόσια».

Οι υποδομές του οδικού δικτύου που χρησιμοποιούν οι κτηνοτρόφοι του δήμου Ελασσόνας, καθώς και ο αγροτοδιατροφικός τουρισμός, ένα προϊόν εναλλακτικού τουρισμού που προωθεί το Υπουργείο Τουρισμού, αναμένεται να συμβάλλουν θετικά στην προσπάθεια ανάτασης της τοπικής οικονομίας μετά το τέλος της πανδημίας, ήταν δύο ακόμα ζητήματα τα οποία απασχόλησαν την συνάντηση της βουλευτού με τον δήμαρχο Ελασσόνας.

«Μια πλούσια σε προϊόντα επαρχία όπως αυτή της Ελασσόνας μπορεί και πρέπει να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη μέρα», σημείωσε χαρακτηριστικά η κα Μπίζιου

Η κα Μπίζιου θα συνεχίσει τις επαφές της με τους αυτοδιοικητικούς του νομού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ

Με το νέο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας Αρχιπύραρχο κ. Ευάγγελο Φαλάρα και το νέο Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας Πύραρχο κ. Σάββα Τσολάκη συναντήθηκε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Η κα Μπίζιου συζήτησε μαζί τους για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα σε επίπεδο προσωπικού και εξοπλισμού και μετά το τέλος των επισκέψεων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επισκέφτηκα τους νέους επικεφαλής του Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσσαλίας και Λάρισας και τους ευχήθηκα καλή δύναμη στα καθήκοντα τους.

Η Πολιτική Προστασία της χώρας αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας και ο ρόλος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πρωταγωνιστικός στην πρόληψη και αντιμετώπιση κρίσεων και φυσικών καταστροφών.

Τους τελευταίους μήνες γίναμε μάρτυρες ακραίων καιρικών φαινομένων, τα οποία θα αντιμετωπίζουμε εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, ολοένα και συχνότερα. Ο ρόλος του πυροσβεστικού σώματος για την ασφάλεια και προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, του φυσικού περιβάλλοντος και ιδίως του δασικού πλούτου της χώρας από τους κινδύνους των πυρκαγιών, θεομηνιών και άλλων καταστροφών είναι καταλυτικός. Διαθέτουμε ένα Πυροσβεστικό Σώμα που παρέχει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον. Δεν είναι τυχαίο ότι χαίρει υψηλού βαθμού αποδοχής και εμπιστοσύνης από τους πολίτες.

Στους δύο νέους διοικητές κατέθεσα τις απόψεις μου και έθεσα την πολιτική μου ιδιότητα στη διάθεση τους, ευελπιστώντας σε μια χρήσιμη και αποδοτική συνεργασία.

Οι άνδρες και οι γυναίκες που δίνουν τη μάχη της προστασίας ανθρώπινων ζωών και περιουσιών απολαμβάνουν της απόλυτης στήριξης της πολιτείας».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ