ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με συμβολικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις πύλες των δύο νοσοκομείων της Λάρισας μέλη της ΕΙΝΚΥΛ και του Συλλόγου Ιατρών ΕΣΥ Ειδικευόμενων μετείχαν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ, ενώ στο πλευρό τους βρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων και αλληλέγγυοι στηρίζοντας έτσι τον αγώνα τους.

«Τα χειροκροτήματα σύντομα αντικαταστάθηκαν από ψεύδη, στοχοποίηση και διώξεις, την ώρα που η υποστελέχωση και απαξίωση του ΕΣΥ συνεχίζεται», ανέφεραν οι υγειονομικοί, με τον πρόεδρο της ΕΙΝΚΥΛ Ν. Νταφούλη να κάνει λόγο για εξαντλημένους γιατρούς και νοσηλευτές επαναλαμβάνοντας το αίτημα για επίταξη των ιδιωτικών δομών υγείας, ενώ την αγωνία των συνταξιούχων για τις μεγάλες καθυστερήσεις στους εμβολιασμούς μετέφερε ο εκπρόσωπός του Θ. Κουμαντζέλης.

Δηλώνοντας αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τον αγώνα τους οι υγειονομικοί απαιτούν τα εξής:

«Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των επικουρικών και των συμβασιούχων. Διορισμό με κατεπείγουσες διαδικασίες, με έλεγχο μόνο των τυπικών προσόντων, ΟΛΩΝ των υποψήφιων ιατρών για τις μόνιμες θέσεις που έχουν προκηρυχθεί. Διορισμό ΟΛΩΝ των υποψήφιων Γενικών Ιατρών για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν το 2019.

Άμεσα μέτρα για την πλήρη επαναλειτουργία των τακτικών ιατρείων και των χειρουργείων  στο  Ε.Σ.Υ.

Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ.  σε κατάλληλους χώρους και στελέχωση τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού. Επιτάχυνση του εμβολιαστικού έργου.

Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας και υποχρεωτική ένταξη των ιδιωτών ιατρών στο σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Δωρεάν μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη του κράτους, σε συνδυασμό με την επιδημιολογική επιτήρηση με πολλαπλά σταθερά σημεία περιοδικής παρακολούθησης της πανδημίας.

Εκτεταμένη ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και των συρροών αυτών στους εργασιακούς χώρους, τις μονάδες Υγείας, τις σχολικές μονάδες και εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος, σε συνδυασμό πάντοτε με την εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που νοσούν ή μπαίνουν σε καραντίνα.

Πύκνωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.

Επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα προ των περικοπών του 2012 και χορήγηση των οφειλόμενων αναδρομικών. Έγκαιρη πληρωμή, στο ακέραιο, χωρίς περικοπές, του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (πρόσθετων και τακτικών). Αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών. Οι πρόσθετες εφημερίες να είναι αφορολόγητες.

Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμό της νόσησης από κορωνοϊό ως επαγγελματική ασθένεια.

Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Ασφαλιστική κάλυψη της αστικής ευθύνης από το κράτος και την εργοδοσία».

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ