ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΓΕΤΟΥ – ΑΡΓΟΤΕΡΑ Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΖΗΜΙΩΝ

Διεξοδική συζήτηση με τον διευθυντή του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας Μιχάλη Λιόντο είχαν χθες οι πρόεδροι του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού του ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου και του Συνεταιρισμού Πλατανουλίων Χρ. Τσιτσιρίγγος, Σ. Ταμπόσης και Χρ. Τασούλας αντίστοιχα για το πρόβλημα του παγετού που έπληξε τις καλλιέργειες την προηγούμενη εβδομάδα στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Τυρνάβου.

Οπως ανέφερε στη συνάντηση με τον κ. Λιόντο ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού σήμερα το πρόβλημα είναι εμφανές μόνο στις πρώιμες καλλιέργειες που ήταν σε ανθοφορία τις ημέρες του παγετού όπου και η καταστροφή είναι ολοκληρωτική ενώ για τις υπόλοιπες καλλιέργειες που επρόκειτο να ανθίσουν το πρόβλημα δείχνει να εξελίσσεται και θα είναι ορατό μέσα στις επόμενες ημέρες.

Ως εκ τούτου θα πρέπει και οι εκτιμήσεις των ζημιών να ξεκινήσουν αργότερα για αυτές τις καλλιέργειες ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα και να αποδεικνύεται ότι για τις ζημιές ευθύνεται ο παγετός.

Οι πρόεδροι ζήτησαν από τον κ. Λιόντο να μεταφέρει το αίτημα στην κεντρική διοίκηση του οργανισμού τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει δίκαιη και έγκαιρη αποζημίωση όλων των πληγέντων από τον ΕΛΓΑ και όχι από διάφορα προγράμματα που αδικούν κατάφορα τους αγρότες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ