«ΣΙΓΟΒΡΑΖΕΙ» Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αύξηση περιστατικών στις τελευταίες εφημερίες του ΓΝΛ – Ανησυχία για την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία

Με τη χαρακτηριστική φράση «σιγοβράζει ο κορωνοϊός στη Λάρισα» αντέδρασε έγκυρη ιατρική πηγή που ρωτήθηκε σχετικά από το paidis.com, με αφορμή την αύξηση των θετικών κρουσμάτων που καταγράφεται εδώ και 4 – 5 ημέρες στην Π.Ε Λάρισας.

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη και μετά την ύφεση που καταγράφεται σε Αγιά, Βερδικούσια και Πυργετό πλέον το ενδιαφέρον στρέφεται στη Λάρισα, που στις δύο τελευταίες εφημερίες του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας έδωσε αυξημένα περιστατικά», περιγράφει στη σελίδα έμπειρος υγειονομικός, σημειώνοντας πως τα νοσοκομεία είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις ανάγκες.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη μονάδα covid-19 του ΓΝΛ τα διαθέσιμα κρεββάτια είναι 70, ενώ σε αυτή νοσηλεύονται με ελαφρά συμπτώματα 25 ασθενείς (ηλικίας από 40 έως και 90 περίπου ετών), ενώ στη ΜΕΘ υπάρχουν 16 κλίνες διαθέσιμες στις οποίες νοσηλεύονται 6 ασθενείς (ηλικίας 60-80 ετών), με τους περισσότερους διασωληνωμένους.

«Βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή», κατέληξε ο υγειονομικός, που δεν έκρυψε την ανησυχία του για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες, επαναλαμβάνοντας την ανάγκη για τήρηση των κανόνων υγιεινής και τη σωστή χρήση της μάσκας από όλους.

Ειρήνη Παπουτσή