ΟΙ 113 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση- συζήτηση για τον νέο εκλογικό νόμο συνεδρίασε το απόγευμα της Πέμπτης με τη μορφή τηλεδιάσκεψης το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, ωστόσο πλούσιο ήταν το… μενού εκτός αυτής, αφού οι 113 προσλήψεις που προκηρύχθηκαν για την κάλυψη έκτακτων αναγκών του δήμου λόγω κορωνοϊού ανέβασαν τους τόνους.

«Σηκώθηκε πολύς κουρνιαχτός για μια υπόθεση που ολοκληρώθηκε με απολύτως διαφανείς διαδικασίες», σημείωσε ενημερώνοντας το σώμα ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ανακοινώνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον 750 πολιτών που κατέθεσαν αιτήσεις, αλλά και μιλώντας για ακραίες τοποθετήσεις από πλευράς αντιπολίτευσης.

«Η αντιπολίτευση και η σπέκουλα πάνω σε ζητήματα ανεργίας θέλουν πολλή προσοχή και οι βιαστικές τοποθετήσεις γυρίζουν μπούμερανγκ», κατέληξε ο δήμαρχος, σχολιάζοντας μάλιστα τις ουρές που σχηματίστηκαν ως αποτέλεσμα της οικονομικής ύφεσης που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά της Λάρισας.

«Η προκήρυξη εμπαίζει τους πολίτες ενώ δεν είχατε την ευγένεια να περιμένετε να συζητήσουμε το θέμα παρά προχωρήσατε στην κλήρωση. Οι πολίτες και τα ζητήματα ανεργίας πρέπει να αντιμετωπίζονται με σεβασμό και όχι στο πλαίσιο μικροπολιτικών και ψηφοθηρικών πολιτικών», ανέφερε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης σημείωσε πως «έπεσε κλάμα από πολιτικές δυνάμεις που ευθύνονται για την ανεργία», ζητώντας επέκταση των 8μηνων σε όλες τις συμβάσεις.

Παίρνοντας τον λόγο ο εκπρόσωπος της παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών» κ. Νασιώκας ανέφερε πως οι προσλήψεις έγιναν με προχειρότητα, σημειώνοντας πως η συζήτηση γίνεται κατόπιν εορτής, ενώ ο Ν. Γαμβρούλας επικεντρώθηκε σε σειρά ερωτημάτων που τέθηκαν σχετικά με τα κριτήρια των προσλήψεων.

«Η πόλη χλεύασε τη διαδικασία μιλώντας για προχειρότητα», κατέληξε ο κ. Γαμβρούλας, με τον Κ. Βαϊούλη να περιγράφει τριτοκοσμικές καταστάσεις στο δημαρχείο τις δύο τελευταίες μέρες.

«Πρόκειται για στυγνό εμπόριο ελπίδας και ο δήμος πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε», κατέληξε ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Κοινόν».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ