ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΕΛΛΑ – ΡΑΠΤΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Με την υφυπουργό Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας, Ζωή Ράπτη, συναντήθηκε ο ιατρός και αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, σχετικά με την ενίσχυση των Δομών Ψυχικής Υγείας στον Νομό Λάρισας.

Η υφυπουργός ενημέρωσε τον Λαρισαίο πολιτικό πως το Κέντρο Ψυχικής Υγείας, σε συνεργασία του υπουργείου με τη διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας (ΓΝΛ), ενισχύεται σημαντικά, αναπτύσσοντας, μεταξύ άλλων, πρόγραμμα ψυχολογικής υποστήριξης των εργαζομένων σε μονάδες covid, ενώ δρομολογήθηκε η ανακατασκευή-ενεργοποίηση του χώρου του θερμοκηπίου για την υλοποίηση θεραπευτικών δράσεων για τους ψυχικά ασθενείς των δύο διαμερισμάτων Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και του Ξενώνα. Στο Κέντρο υπηρετούν 1 ψυχίατρος, 1 παιδοψυχίατρος, 2 ειδικευόμενοι ψυχίατροι, 2 ψυχολόγοι, 2 νοσηλευτές, 4 επισκέπτες υγείας, 1 κοινωνικός λειτουργός, 1 ειδική παιδαγωγός, 1 εργοθεραπευτής, 1 λογοθεραπευτής και λοιπό προσωπικό.

Για τη λειτουργία των κινητών μονάδων ψυχικής υγείας, η σχετική διαδικασία έχει διεκπεραιωθεί έγκαιρα από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του ΓΝΛ και αναμένεται η έγκριση της σχετικής προκήρυξης από το ΑΣΕΠ, που περιλαμβάνει 8 θέσεις ειδικών επιστημόνων. Η υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε τον κ. Κέλλα ότι το υπουργείο Υγείας έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης της προκήρυξης.

Επιπλέον, στις 23 Φεβρουαρίου εκδόθηκε από την υφυπουργό απόφαση για την ανασυγκρότηση των Δομών Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα (ΦΕΚ Β΄ 705 – 23.02.2021).

Οι δύο πολιτικοί συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία για τη συνεχή υποστήριξη των Δομών Ψυχικής Υγείας του Νομού και την άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Αποχωρώντας από το υπουργείο Υγείας, ο κ. Κέλλας δήλωσε:

«Η προστασία της υγείας του πληθυσμού και η διαρκής ενίσχυση της λειτουργίας του Συστήματος Υγείας και ιδιαίτερα των μονάδων ψυχικής υγείας αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησής μας. Η υφυπουργός Υγείας κ. Ράπτη με διαβεβαίωσε ότι η οργανωτική και λειτουργική υποστήριξη του Κέντρου Ψυχικής Υγείας και των κινητών μονάδων του Νομού Λάρισας είναι διασφαλισμένες. Την ευχαριστώ, όπως και τον διοικητή του ΓΝΛ, Γρηγόρη Βλαχάκη, για τη συνεργασία στην κατεύθυνση της αναβάθμισης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του Νομού μας».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ