ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΑΠΟ ΓΚΑΦΑ…ΣΕ ΓΚΑΦΑ

Ανακοίνωση της παράταξης “Δράση Πολιτών” δήμου Τυρνάβου που υπογράφει ο επικεφαλής της Αστ. Ροντούλης

Μείναμε ενεοί και κεχηνότες , διαβάζοντας στον Τύπο την νέα γκάφα του δημάρχου Τυρνάβου, του κ. Κόκουρα. Προφανώς, αναφερόμαστε στην επίσκεψη που έκανε ο κ. Κόκουρας στο Γυμνάσιο του Αμπελώνα, για να εκθέσει σε μικρούς μαθητές το τεράστιο έργο που έχει κάνει η δημοτική αρχή ( εδώ γελάμε…) στο οικείο δημοτικό διαμέρισμα.

Φαίνεται καθαρά ότι οι εμπνευστές της πράξης αυτής έχουν χάσει και τα αυγά και τα πασχάλια, κατά το λαϊκώς λεγόμενο.

Χωρίς να λάβουν υπόψη την αρχή που λέει πως   ” πρέπει να μένει εκτός ο ιερός χώρος του Σχολείου από κάθε πολιτική ή κομματική αντιπαράθεση”, έστειλαν τον κ. Κόκουρα να προπαγανδίσει το έργο και τα σχέδια της δημοτικής αρχής για τον Αμπελώνα, ακολουθώντας προφανώς το δικό τους πολιτικό δόγμα που πρεσβεύει πως  ” αφού έχουμε χάσει τους ενήλικους στον Αμπελώνα , ας απευθυνθούμε στα ανήλικα”.

Ενέργεια και σκέψη πρωτοφανής, που κανείς άλλος δήμαρχος στο παρελθόν δεν τόλμησε καν να σκεφτεί ή να πραγματώσει, καθώς ο οποιοσδήποτε μπορεί να αντιληφθεί  “το ευαίσθητο” μιας τέτοιας πράξης.

Επειδή, όμως , τώρα ο κ. Κόκουρας , μέσα στον πανικό της ανυπαρξίας του,  δεν δείχνει να διακατέχεται από παρόμοιες ευαισθησίες , θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα και να προχωρήσουμε και σε μία πρόταση.

Ερώτημα πρώτο : Μπορεί ο επικεφαλής της κάθε δημοτικής παράταξης του Τυρνάβου να επισκεφθεί, στην ώρα του μαθήματος της πολιτικής αγωγής, το Γυμνάσιο Αμπελώνα, για να προπαγανδίσει το δικό του πρόγραμμα δράσης για τον Αμπελώνα και να καταδείξει το ανυπόστατο των πολιτικών ισχυρισμών του κ. Κόκουρα ;

Ερώτημα δεύτερο: Ποια είναι η άποψη της προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, της κ. Πατσή , επί του συγκεκριμένου θέματος ; Αναλογιζόμενη δικές της παρελθούσες συμπεριφορές σε παρόμοιες περιστάσεις, συναινεί με την  “εισπήδηση” του κ. Κόκουρα στο Γυμνάσιο Αμπελώνα ;

Ερώτημα τρίτο: Ποια είναι η άποψη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας ; Μπορούν οι δήμαρχοι του νομού να  “παίρνουν σβάρνα” τα Σχολεία, για να κάνουν το “κομμάτι” τους;

Και ,τέλος, η πρότασή μας  ( εν είδει αστεϊσμού βεβαίως) : Προτείνουμε, την άλλη εβδομάδα, ο πρ. αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Χριστός Μάμμος να επισκεφθεί το Γυμνάσιο Αμπελώνα , για να ξεμπροστιάσει τον κ. Κόκουρα ενώπιον των μικρών μαθητών, καθώς από τα 39 έργα που του προτάθηκαν για τον Αμπελώνα  , ο κ. δήμαρχος έκανε… ΜΗΔΕΝ.

Θα είναι μια ενδιαφέρουσα πολιτική αντιπαράθεση , πάντα μέσα στο πλαίσιο της ενίσχυσης του δημοκρατικού φρονήματος και του δημοκρατικού διαλόγου στους μαθητές (sic).

Ελπίζουμε να λάβουμε απαντήσεις στα ερωτήματά μας, που είναι και ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας. Όσον αφορά δε στον κ. Κόκουρα , θέλουμε να  πιστεύουμε ότι δεν θα επαναλάβει το ολίσθημα που διέπραξε, ιδιαίτερα αν καθήσει και σκεφτεί με καθαρό μυαλό τις συνέπειες του νέου ατοπήματός του.

Για το καλό των μαθητών και των Σχολείων στον τόπο μας…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ