Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

Τα αιτήματα της Ο.Ε.Β.Ε. Λάρισας καταθέτει ως αναφορά προς τους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης η Στ. Μπίζιου 

Την πρωτοβουλία να προωθήσει τις προτάσεις της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων του νομού Λάρισας προς τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη καταθέτοντας αναφορά, ανέλαβε η βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κα Στέλλα Μπίζιου, μετά τη συνάντηση που είχε πρόσφατα με τους Δημήτρη Παληογιάννη πρόεδρο, Σπύρο Δεμίρη αντιπρόεδρο και το μέλος Αλέξη Γκούλιο, εκπροσώπους του ΔΣ της ΟΕΒΕΛ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες που επικρατούν στην αγορά, μετά και την επαναλειτουργία αρκετών κλάδων στο νομό.

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, η κα Μπίζιου αφού άκουσε προσεκτικά τους προβληματισμούς, τις ανησυχίες και τις προτάσεις τους, εξέφρασε την άποψη πως μόνο μέσα από διάλογο και συναίνεση θα αναδείξουμε τις κατάλληλες λύσεις για την επόμενη μέρα. Η κυβέρνηση έχει και τη βούληση και το σχέδιο να πετύχει την ανάκαμψη. Χρειαζόμαστε όμως την στενή συνεργασία με τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες για να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια οικονομία δίκαιη και ανθεκτική. Ας μην ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα, ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ που έχει διαθέσει τόσο υψηλό ποσοστό πόρων με στόχο την στήριξη της αγοράς, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που προσφάτως δημοσιοποίησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η κα Μπίζου σημειώνει στην αναφορά της πως εκτός των πραγματικών οικονομικών δυσχερειών, οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι βρίσκονται αντιμέτωποι και με την αδυναμία να σχεδιάσουν έστω και τον ελάχιστο προγραμματισμό ακόμη και για τις πάγιες ανάγκες τους, πόσο μάλλον για αγορές εμπορευμάτων, και ζητά από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να μελετήσει τις προτάσεις, ώστε να αναδειχθούν και προκριθούν λύσεις βιώσιμες που θα προστατεύουν τους επαγγελματίες της αγοράς και θα εξασφαλίζουν τις θέσεις εργασίας του νομού μας.

«Αναγνωρίζουμε ότι το εμπόριο και οι επαγγελματίες υφίστανται μια πρωτοφανή δοκιμασία. Ακούμε προσεκτικά τα όσα έχουν να μας επισημάνουν και επιζητούμε την συμμετοχή όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων στη διαδικασία διαμόρφωσης πολιτικών επωφελών για όλους. Κάθε τοπική οικονομία έχει τις ιδιαιτερότητες της, για αυτό ζήτησα από την ηγεσία των αρμοδίων Υπουργείων να μελετήσει με προσοχή τις προτάσεις των τοπικών φορέων. Ζητώ πάντα από τους επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς του νομού να μου καταθέτουν τις απόψεις και τις προτάσεις τους. Μόνο όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τις συνέπειες της πανδημίας», κατέληξε η κα. Μπίζιου.


ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com