ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΑΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟ)

Το κείμενο της πολιτικής απόφασης της νομαρχιακής συνδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα και αύριο οι αντιπρόσωποι των Οργανώσεων Μελών της Π.Ε Λάρισας που καλούνται να αναδείξουν τη νέα 25μελή Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λάρισας.

Συνολικά 46 υποψήφιοι διεκδικούν την ψήφο τους, σε μια εκλογική διαδικασία που εξελίσσεται ομαλά από τις 11 το πρωί του Σαββάτου στην αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων του ΕΑΚΛ και η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, πάντα με την τήρηση του υγειονομικού πρωτόκολλου λόγω πανδημίας.

Μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου η προσέλευση ήταν ικανοποιητική, καθώς περίπου 50 αντιπρόσωποι είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα, ενώ οι ώρες ψηφοφορίας ορίστηκαν ως εξής: για το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και για την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.

Σημειώνεται πως για την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής ισχύουν δύο ποσοστώσεις, αυτή των γυναικών με ποσοστό 30% και εκείνη των νέων μελών με ποσοστό 25% (εγγραφές μετά την 7η Ιουλίου 2019), με τα αποτελέσματα να αναμένονται το βράδυ της Κυριακής.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εν τω μεταξύ σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το κείμενο της νομαρχιακής συνδιάσκεψης του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:

“Φτάσαμε στο τέλος της διήμερης Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης. Έγινε ένας γόνιμος διάλογος, σε κλίμα ενωτικό, συντροφικό, με ελάχιστες διαφοροποιήσεις.

Η συνδιάσκεψή μας απέδειξε ότι:

Έχουμε όλες τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθούμε στα σύνθετα, δύσκολα και ταυτόχρονα ενδιαφέροντα και προκλητικά καθήκοντα που βρίσκονται μπροστά μας. Έχουμε δηλαδή το κατάλληλο ανθρώπινο δυναμικό, ικανούς συντρόφους, αξιόλογους επιστήμονες, για να φτιάξουμε το μεγάλο, μαζικό κόμμα της Αριστεράς που θα κυβερνήσει ξανά τη χώρα.

Ένα κόμμα που δεν θα έχει μόνο υψηλά ποσοστά αλλά θα είναι γειωμένο σε όλους τους αρμούς της κοινωνίας. Θα είναι δηλαδή κοντά στους πολίτες, στον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού, δίπλα στους νέους και στον καθημερινό αγώνα που δίνουν.

Το καθήκον μας δεν εξαντλείται στην αυτονόητη και επιτακτική υποχρέωση να αντιπολιτευτούμε την επικίνδυνη κυβέρνηση της Ν.Δ. Επεκτείνεται στην ανάγκη να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, (πανελλαδικά αλλά και εδώ τοπικά, στο νομό Λάρισας) που θα μας φέρουν πάλι στην εξουσία, πιο ώριμους, πιο έτοιμους, πιο ικανούς να υπηρετήσουμε το λαό. Να εμπνεύσουμε και να ενεργοποιήσουμε τους πολίτες.

Όπως φάνηκε από τις τοποθετήσεις όλων των συντρόφων και των συντροφισσών, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Το 2021 είναι πολύ πιθανό να είναι χρονιά πολιτικών εξελίξεων, ίσως και εκλογών.

Πρέπει, λοιπόν, να ανεβάσουμε ρυθμούς, να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κι αν ένα μεγάλο ποσοστό της επιτυχίας εναπόκειται στις κεντρικές επιλογές του κόμματος, ένα επίσης υψηλό ποσοστό επιτυχίας εξαρτάται από τη δική μας ευρηματικότητα, αποφασιστικότητα και προσφορά στη λειτουργία του κόμματος τοπικά, ώστε να υλοποιήσουμε τη γενικότερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Αυτό μπορεί να γίνει με ένα κόμμα που συζητά πολιτικά και δρα ενωμένο. Οι Οργανώσεις Μελών να γίνουν αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος τους. Το κόμμα στο χώρο τους. Από τον καιρό της διακυβέρνησής μας, αλλά και λόγω της πανδημίας οι Ο.Μ. είχαν ατροφήσει. Τώρα πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση και το πλούσιο πολιτικό δυναμικό που έχει το κόμμα να μπει μπροστά στους αγώνες που μας περιμένουν. Εδώ θα κριθεί και η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή. Από την ικανότητά της να μοιράσει ρόλους και να ενεργοποιήσει τα μέλη. Όλοι ζητάμε περισσότερη συλλογικότητα και αυτός είναι ο δρόμος που θα μας οδηγήσει στη νίκη.

Όπως έδειξε η συνδιάσκεψη, υπάρχει μια  γενική συμφωνία στην πολιτική που ακολουθεί το κόμμα. Επί μέρους παρατηρήσεις, προφανώς και υπάρχουν και η ουσιαστική συζήτηση θα γίνει από τώρα μέχρι την προγραμματική συνδιάσκεψη του Απριλίου.

Προφανώς και υπήρξαν λάθη και παραλείψεις στη δράση της απερχόμενης Νομαρχιακής Επιτροπής, αλλά ταυτόχρονα, σε εξαιρετικά δύσκολες και πολλές φορές πρωτόγνωρες συνθήκες, έδωσε μάχες και κράτησε το κόμμα όρθιο και υπηρέτησε όλα τα προτάγματα. Διευρύνουμε και ενισχύουμε τις συνεργασίες  στις αυτοδιοικητικούς  και συνδικαλιστικούς χώρους δράσης. Οι Ο.Μ. να πρωταγωνιστήσουν στις τοπικές κοινωνίες, στους χώρους δουλειάς, στους μαζικούς χώρους.

Η διεύρυνση του κόμματος να γίνει ακόμη μεγαλύτερη και πλατιά. Να συνεχίσουμε το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία και την εγγραφή νέων μελών. Στόχος η ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ως πρώτου κόμματος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές που θα τον οδηγήσει στην διακυβέρνηση της χώρας”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ