ΜΟΝΙΜΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Β. Κοντοζαμάνη συναντήθηκε ο Χρ. Κέλλας

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας με τον αν. υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη, είχαν ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας και εκπρόσωποι της Συντονιστικής Επιτροπής των  εργαζόμενων στη δημόσια υγεία μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ.

Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής ανέπτυξαν στον αν. Υπουργό τις θέσεις τους, αναφορικά με την προσφορά τους επί πενταετία, με διαδοχικές ανανεούμενες συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, τονίζοντας ότι η πρόσληψή τους έγινε μέσω προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων, υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ.

Μετέφεραν ακόμη, το αίτημά τους για κατοχύρωση μόνιμης εργασιακής σχέσης στο Σύστημα Υγείας, επισημαίνοντας ότι συνδράμουν και στη μάχη κατά της πανδημίας από την πρώτη γραμμή.

Ο αν. υπουργός Υγείας, αναγνώρισε την προσφορά των συμβασιούχων εργαζομένων στο ΕΣΥ υπό εξαιρετικά δυσμενείς, μάλιστα, συνθήκες και υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες, ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση στο ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ, παράλληλα με την μονιμοποίηση του επικουρικού προσωπικού.

Από την πλευρά του, ο αν. γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ τόνισε πως πρέπει να υπάρξει ένα ευοίωνο εργασιακό μέλλον για όλους, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για τη μόνιμη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των υγειονομικών, που προσφέρουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας και την ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών του ΕΣΥ σε μακροπρόθεσμη βάση.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας παρόντες ήταν οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Υγεία Ευγενία Κορομηλά, Μαρία Πανάγου, Καλλιόπη Λαμπροπούλου και Δημήτρης Μουστακαλής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ