«ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ» ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη των φυλακών την Τρίτη

«Στα κάγκελα» οι υπάλληλοι της Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας, που με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του σωματείου τους και βάσει απόφασης της ομοσπονδίας τους, συμμετέχουν στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες Πανελλαδικές Απεργίες της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. από τη Δευτέρα 1η Μαρτίου έως και την Τρίτη 2 Μαρτίου 2021.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι υπάλληλοι του Καταστήματος Κράτησης αναμένεται να πραγματοποιήσουν το πρωί της Τρίτης (10-30-11.00) συγκέντρωση στην πύλη των φυλακών, ενώ πληροφορίες του paidis.com αναφέρουν πως μεγάλη είναι η αγανάκτηση που επικρατεί στις τάξεις τους, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν δεν έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί τους, την ώρα που κινούνται σε έναν ευαίσθητο χώρο όπως αυτός των φυλακών, έχοντας μάλιστα θρηνήσει και τον θάνατο συναδέλφου τους από κορωνοϊό.

Θυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας δεν θα εκτελεστεί καμία μεταγωγή τόσο προς τα Δικαστήρια, εκτός κι αν τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης όσο και προς τα Νοσοκομεία, εκτός των περιπτώσεων που συνεπάγεται κίνδυνος ζωής των κρατουμένων και μετάγονται με ασθενοφόρο. Το προσωπικό ασφαλείας θα διατεθεί αποκλειστικά για τη φρούρηση των κρατουμένων και του Καταστήματος Κράτησης Λάρισας.

Τέλος, δεν θα επιτραπούν επισκεπτήρια συνηγόρων και συγγενών κρατουμένων στο Κατάστημα Κράτησης καθώς και στα νοσοκομεία.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com