ΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΛ

Μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και με την προϊστορία υπέρ τους οι “βυσσινί” υποδέχτηκαν στο στάδιο Αλκαζάρ τον Παναιτωλικό, όπου και στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής πανηγύρισαν επιτέλους νίκη στο Αλκαζάρ, με χρυσό σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Δ. Πινακά.

Η ΑΕΛ μπήκε πιο δυνατά στον αγώνα και λίγο πριν τη συμπλήρωση του 15λεπτου κατάφερε να βρει δίχτυα, όταν ο Νικολιάς έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά και ο Ντουρμισάι πήρε την κεφαλιά σκοράροντας, ωστόσο ο επιθετικός των «βυσσινί» ήταν εκτεθειμένος (επιβεβαιώθηκε και στο VAR), με το 0-0 να παραμένει.

Η απάντηση του Παναιτωλικού ήρθε στο 21’ με τον Ταχάρ να επιχειρεί να σκοράρει με τακουνάκι μέσα από την περιοχή και τον Νάγκι σε ετοιμότητα να μπλοκάρει σταθερά, ενώ καλύτερη η ΑΕΛ ευτύχησε να προηγηθεί στο 37’, όταν μετά από όμορφο συνδυασμό ο Μπεν Χατίρα τροφοδότησε με το κεφάλι τον Ακούνια και εκείνος άφησε στον Πινακά, που με ωραίο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μελίσσα γράφοντας το 1-0 για την ομάδα του.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι επιχείρησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο, με την ΑΕΛ να ψάχνει ένα δεύτερο τέρμα προκειμένου να «κλειδώσει» το αποτέλεσμα και στο 63’, μετά από λάθος του Παναιτωλικού, οι «βυσσινί» βγήκαν στην κόντρα και ο Νικολιάς έψαξε τον Ακούνια εντός περιοχής, αλλά εκείνος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, ενώ 1’ λεπτό αργότερα ο Νικολιάς πάτησε περιοχή, πλάσαρε, ο Μελίσσας απέκρουσε, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μπεν Χατίρα και πέρασε άουτ.

Με το σκορ να παραμένει ρευστό ο Παναιτωλικός βγήκε μπροστά και στο 71’ ο Καρέλης έκλεψε στον άξονα και σούταρε στέλνοντας την μπάλα άουτ, ενώ με τη συμπλήρωση 80’ λεπτών αγώνα οι γηπεδούχοι άρχισαν να παίζουν και με τον χρόνο «παγώνοντας» τον ρυθμό για να πανηγυρίσουν στο τέλος μια κομβική νίκη που μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμη στη μάχη της παραμονής.

ΑΕΛ (Φέστα): Νάγκι, Μαξιμένκο, Μπέρτος, Γιακιμόφσκι, Ακούνια (87’ Στίφλερ), Νικολιάς (85’ Τρούγιτς), Ζίζιτς, Κολομπίνο, Μπεν Χατίρα (67′ Μιλοσάβλιεβιτς), Ντουρμισάι, Πινακάς.

Παναιτωλικός (Δέλλας): Μελίσσας, Περέιρα (87’ Βέργος), Μεντίνα, Τσότσαλιτς, Βάντερσον, Εντιγκά, Ταχάρ (67′ Μάζουρεκ), Ντάλσιο (67′ Μεντόσα), Ντίας, Αριγίμπι, Καρέλης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Fosonline.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ