ΑΥΞΗΤΙΚΗ Η ΤΑΣΗ ΤΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΤΟ Κ.Υ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ Π.Ι. ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχουν γίνει οι πρώτες δόσεις του εμβολίου σε 2.500 άτομα ηλικία 60 – 64 ετών
Επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά το ρεπορτάζ του paidis.com περί ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού στο δήμο Τυρνάβου το τελευταίο διάστημα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου – Π.Ι. Αμπελώνα στο fb περιλαμβάνονται στοιχεία για την πορεία της νόσου αλλά και των ελέγχων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα στα δύο ιατρεία που δείχνουν ακριβώς αυτή την αυξητική τάση των κρουσμάτων.
Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που περιλαμβάνει και χρήσιμες συμβουλές για τη νόσο και για τη διαδικασία των ελέγχων αναφέρονται τα παρακάτω:
“Τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μια αύξηση των κρουσμάτων στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου η οποία αποτυπώνεται και στα τεστ που διενεργούνται καθημερινά (από το Νοέμβριο) στο Κέντρο Υγείας
Επειδή η αυξητική αυτή τάση έχει δημιουργήσει μια αναστάτωση στον πληθυσμό, καθώς αρχίζει να θυμίζει την εικόνα του πρώτου κύματος του Νοεμβρίου 2020, θα πρέπει, να αποφύγουμε τις κινήσεις πανικού.
Κατ’ αρχήν, για να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης, θα πρέπει να τηρούμε με μεγάλη σχολαστικότητα τα μέτρα προφύλαξης.
Επειτα, θα πρέπει να θυμηθούμε
1. Τι σημαίνει στενή (υψηλού κινδύνου)επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης Covid19
2. Από ποιο χρονικό διάστημα ορίζεται κάποιος ως στενή επαφή.
3. ΠΟΕ θα θα πρέπει να ελεγχθεί κάποιος που θεωρείται στενή επαφή.(όλα αυτά αναφέρονται στον παρακάτω σύνδεσμο) https://eody.gov.gr/…/orismoi-kroysmatos-covid-19-kai…
Οι γνώσεις αυτές είναι απαραίτητες για να γίνει μεν έγκαιρα η ιχνηλάτηση και να περιοριστεί η διασπορά αλλά και να καθοδηγήσουν όσους δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν.
Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι όταν υπάρχει ΣΤΕΝΗ ΕΠΑΦΗ, το αρνητικό τεστ δεν μας καλύπτει αν δεν περάσουν τουλάχιστο 10 μέρες από την επαφή. Στην περίπτωση αυτή το μόνο που μας καλύπτει (και βοηθάει την κατάσταση) είναι η (τουλάχιστον) 10ήμερη απομόνωση.
*Το Κέντρο Υγειας Τυρνάβου θα συνεχίσει να συμβάλει στην ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων διενεργώντας καθημερινά, Μοριακά Τεστ PCR (#κατόπιν_ραντεβού) και τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (RapidTest) όταν κρίνεται απαραίτητο.
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
Εν τω μεταξύ παράλληλα με τα τεστ για τον κορωνοϊό που έχουν δημιουργήσει μία ασφυκτική κατάσταση στο Κ.Υ. και στο Π.Ι. , εξαιτίας της μεγάλης ανησυχίας του τοπικού πληθυσμού, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και το πρόγραμμα εμβολιασμού ατόμων που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60 – 64. Ηδη μέχρι το Σάββατο είχαν εμβολιαστεί στα 2 σημεία σε Τύρναβο και Αμπελώνα 1.400 άτομα ενώ αυτή την εμβομάδα αναμένεται να γίνουν περισσότεροι εμβολιασμοί ημερησίως ώστε μέχρι και το Σάββατο 6 Μαρτίου να έχουν εμβολιαστεί άλλα 1.100 άτομα ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 2.500 άτομα που θα έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου της ASTRA ZENECA.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ