ΣΤΗ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΕΟΑΣΝΛ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Τη συμμετοχή τους στην συμβολική κινητοποίηση που διοργανώνει την Πέμπτη έξω από τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού θα πάρουν μέρος οι αγροτικοί σύλλογοι του δήμου Τυρνάβου σύμφωνα με ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσαν σήμερα. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

“Μετά από ομόφωνη απόφαση των Δ.Σ των Αγροτικών Συλλόγων του δήμου Τύρναβου αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στην συμβολική διαμαρτυρία που οργανώνει η ΕΟΑΣΝΛ στα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στην Λάρισα την Πέμπτη(4/3/2021)στις 11:00π.μ. Προσυγκέντρωση με τα οχήματα μας στις 10:00π.μ στην Τούμπα Τύρναβου τηρώντας πάντα όλα τα μέτρα προστασίας για την πανδημία.

Διεκδικούμε:

  • Να επιτραπεί από τον ΕΛΓΑ με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να δηλωθούν όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν από τον παγετό της 17/2 (Μήδεια) και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εξατομίκευση των ζημιών,ώστε να αποζημιωθούν άμεσα και δίκαια όσες καλλιέργειες που καταστραφηκαν .
  • Άμεση εξόφληση του περσινού παγετού στις 17/3/2020 είναι απαράδεκτο οι πληγέντες συνάδελφοι μας να μην έχουν λάβει ακόμη αποζημίωση ούτε καν τις εκτιμήσεις ζημιάς.Ξεκαθαρη ευθύνη που βάραινει την κυβέρνηση και την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ.
  • Ο ΕΛΓΑ να γίνει δημόσιος φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση που να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς στην παραγωγή και στο κεφάλαιο από όλους τους φυσικούς κινδύνους και νόσους.
  • Συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών με τα χρήματα που είναι να λαμβάνουν οι παραγωγοί ως αποζημίωση Να γίνει άμεσα αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ και να παίρνει υπόψη τις κλιματικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί.
  • Να δοθούν προκαταβολές από τον ΕΛΓΑ στους παραγωγούς που οι καλλιέργειες τους επλήγησαν και στη συνέχεια ο ΕΛΓΑ να προχωρήσει σε εκτιμήσεις για τις ζημιές.

Να γίνει η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος στους κτηνοτρόφους για την μεγάλη απώλεια παραγωγής γάλακτος λόγω του παγετού.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ:

Α.Σ Τυρνάβου

Α.Σ Αμπελώνα

Α.Σ Αργυροπουλίου-Λυγαριάς

Α.Σ Δαμασίου”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ