ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ

Η παρέμβαση αλληλέγγυων υπέρ του απεργού πείνας Δ. Κουφοντίνα που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου στα στούντιο της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Λάρισας αποτέλεσε την αφορμή για να ανέβουν οι τόνοι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Λαρισαίων, ενώ το θέμα έφεραν προς συζήτηση οι δημοτικές παρατάξεις «Λάρισα Μπροστά», «Πρωτοβουλία Αξιών» και «Λαρισαίων Κοινόν».

«Πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό κατάληψης από αντιεξουσιαστές που προχώρησαν σε τρομοκρατικό διάγγελμα χωρίς να ζητηθεί η επέμβαση των αρχών, ενώ 22 του ίδιου μήνα το ραδιόφωνο τους πήρε και συνέντευξη», ανέφερε η κ. Καραλαριώτου, με τον αρμόδιο σύμβουλο Π. Καμάρη να σημειώνει πως επικράτησε η άποψη να αποφευχθούν οι εντάσεις, οι αρχές ήταν ενήμερες και ο δήμος καταδίκασε το γεγονός.

«Υπήρξε άμεση καταγγελία στην αστυνομία», τόνισε ο δήμαρχος Λαρισαίων αντιδρώντας σε υψηλούς τόνους σε σχετική ερώτηση του δημοτικού συμβούλου Κ. Αργυρόπουλου, που επέμεινε πως δεν υπήρχε καταγεγραμμένη καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ, ρωτώντας μάλιστα γιατί η δημοτική αρχή δεν πήρε την απόφαση να «ρίξει» το λίνκ του ραδιοφώνου!

Αίσθηση προκάλεσε παρέμβαση του πρώην διευθυντή της ΔΕΤΠΟΛ Α. Πατουλιώτη, ο οποίος προσκλήθηκε από το προεδρείο, για να σημειώσει πως ανάλογες παρεμβάσεις έχουν γίνει πολλές στο παρελθόν επί δημαρχίας Χρ. Καφφέ και Κ. Τζανακούλη «και έμειναν εκεί που τους άξιζε».

«Δεν καλύπτουμε ούτε ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές, ωστόσο δεν θέλουμε ένα σιδερόφραχτο ραδιόφωνο και φυσικά δεν μπορεί ο δήμος να “συμμαζεύει” κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλούν οι κυβερνητικές πολιτικές», επανήλθε ο κ. Καμάρης, με τη Ρ. Καραλαριώτου να επιμένει πως μετά την κατάληψη το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν πήρε θέση για το γεγονός «που πρόσβαλε τους ακροατές», ζητώντας παράλληλα ενημέρωση και για την κατάληψη «Ντουγρού».

«Πρόκειται για μια υποκριτική αντιπαράθεση, αυτό όμως είναι και το χάλι της αστικής δημοκρατίας», ανέφερε ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ Π. Κρίκης, επικεντρώνοντας στις ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό που αντιμετωπίζει η Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας.

«Τα γεγονότα προσβάλλουν την κοινωνία της Λάρισας, την ιστορία του ραδιοφώνου και τις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε ο Π. Γούλας, καλώντας να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του μέσου, ενώ ο εκπρόσωπος της «Ορμής Ανανέωσης» Αχ. Λώλος σημείωσε πως «έκνομες ενέργειες δεν μπορεί να γίνονται ανεκτές», ζητώντας αναβάθμιση του ραδιοφώνου.

«Το ραδιόφωνο καταγγείλαμε πως λειτουργεί ως άτυπο γραφείο τύπου των μπαχαλάκηδων», ανέβασε τους τόνους ο Κ. Βαϊούλης, αμφισβητώντας πως ενημερώθηκε η αστυνομία για την κατάληψη, για να επανέλθει στο ζήτημα της διαπαραταξιακής, επιμένοντας μάλιστα πως ο δήμαρχος καλύπτει τη δημοσιογράφο που πήρε την επίμαχη συνέντευξη και ζητώντας να της αφαιρεθεί η εκπομπή!

«Δημοκρατία, κοινωνική ειρήνη και γαλήνη είναι η στόχευση της δημοτικής αρχής. Η τρομοκρατία είναι καταδικαστέα και οποιαδήποτε άλλη τοποθέτηση είναι εκ του πονηρού», ανέφερε στη δευτερολογία του ο δήμαρχος Λαρισαίων, αποδίδοντας την κατάληψη στην ένταση των ημερών και ζητώντας από όλους να ρίξουν τους τόνους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ