Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΣΥ ΘΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ

Με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για το Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η περιπέτεια της πανδημίας ανέδειξε με τον πλέον οδυνηρό τρόπο τις μεγάλες παθογένειες και τις αδυναμίες του δημοσίου συστήματος υγείας. Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας – όπως τόνισε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας – είναι «μία μικρή επανάσταση» που στοχεύει στη δημιουργία ενός πλέγματος προστασίας για την κοινωνία για την προάσπιση ό,τι πολυτιμότερου έχουμε, τις ανθρώπινες ζωές.

Αυτό σύμφωνα με την πρότασή μας δε θα γίνει με λόγια ή ευχολόγια, αλλά με ρεαλιστική οικονομική στήριξη του συστήματος υγείας ώστε σε βάθος τετραετίας να φθάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο που είναι 7% του ΑΕΠ.

Η αλλαγή όμως αυτή θα ξεκινήσει με μία ισχυρή «ένεση» από τον πρώτο χρόνο, ύψους 3 δισ. ευρώ, με ταυτόχρονη ανακατανομή των δαπανών στο πλαίσιο ενός νέου μοντέλου αξιοποίησης των πόρων.
Βασισμένο σε τρεις άξονες, σε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο με τους εργαζόμενους στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, σε μία γενναία αύξηση πόρων και στην αναδιανομή αυτών των πόρων εντός του συστήματος.

Δεν είναι άσκηση επί χάρτου. Είναι εθνική επιταγή. Θέλουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα σέβεται την ανθρώπινη ζωή και που θα εμπνέει σιγουριά και κύρος.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ