ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΟΧΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Λ. ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ

Παιχνίδια για τον έλεγχο των αθλητικών ομοσπονδιών και της ΔΟΕ πίσω από την κίνησή του

Αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας, για να διερευνηθεί τυχόν διενέργεια αξιόποινων πράξεων, απέστειλε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σχετικά με τη διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης και Αρχαιρεσιών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ), που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο στη Λάρισα.

Σε μια απίστευτη εξέλιξη για μια διαδικασία που φιλοξενήθηκε από τον ΕΟΣ Λάρισας και τον πρόεδρό του μέχρι πρότινος υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Χρ. Καραμπούζη τον οποίο και η Ομοπσονδία ευχαριστεί μέσω της επίσημης σελίδας της για τη συμβολή του στη διοργάνωση, ο κ. Αυγενάκης ζητά να  διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω Γ.Σ. έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη της παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά), σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού Covid-19.

Η αναφορά του Υφυπουργού Αθλητισμού κοινοποιήθηκε, για τις δικές τους ενέργειες, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, στον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Αντιστράτηγο Π.Σ. ε.α. Βασίλειο Παπαγεωργίου, στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κωνσταντίνο Αγοραστό και στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ στην αναφορά – καταγγελία του, ο κ. Αυγενάκης, αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Από τον ιστότοπο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ) πληροφορήθηκα ότι στις 27-2-2021, στην πόλη της Λάρισας,  διεξήχθη Γενική Συνέλευση αρχαιρεσιών της ανωτέρω αθλητικής ομοσπονδίας… στην παραπάνω Γ.Σ. συμμετείχαν, με φυσική παρουσία, τουλάχιστον  είκοσι ένας (21) εκπρόσωποι των αθλητικών σωματείων – μελών της ομοσπονδίας.
Στους παρευρισκόμενους,  εκτός από τα μέλη του προεδρείου της Γ.Σ., θα πρέπει επιπλέον να προστεθούν και τα τρία (3) μέλη της εφορευτικής επιτροπής, της οποίας, μάλιστα, θα πρέπει  υποχρεωτικά, σύμφωνα με τον νόμο, να προήδρευσε, δικηγόρος Αθηνών διορισμένος στο Εφετείο ή στον Άρειο Πάγο, λαμβανομένου  υπόψη ότι η έδρα της συγκεκριμένης ομοσπονδίας βρίσκεται στην Αθήνα.
Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι στην προκειμένη περίπτωση υπήρξαν προφανώς και μετακινήσεις προς την πόλη της Λάρισας από άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας,  παρακαλώ πολύ για τις δικές σας ενέργειες προκειμένου να διερευνηθεί και να διαπιστωθεί αν για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή της ανωτέρω Γ.Σ. έχει διαπραχθεί η αξιόποινη πράξη που προβλέπεται και τιμωρείται από το άρθρο 285 του Π.Κ. (παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών) ή οποιαδήποτε άλλη πράξη που τιμωρείται (ποινικά ή διοικητικά) σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία περί έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid -19».

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Γ. ΝΙΚΗΤΙΔΗ

«Με μια καθόλα άψογη διαδικασία και σε κλίμα απόλυτης σύμπνοιας διεξήχθηκε (27/02) η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας μας, με την σημαντική υποστήριξη και φιλοξενία του ΕΟΣ Λάρισας και την συμβολή του Χρ. Καραμπούζη», αναφέρει σε ανάρτησή του ο νέος πρόεδρος της ΕΟΧΑ Γ. Νικητίδης.

ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ

Με αφορμή την αναφορά Αυγενάκη δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίσω από την κίνησή του είδαν τον πόλεμο που μαίνεται για τον έλεγχο των Ομοσπονδιών και κατ’ επέκταση της ΔΟΕ και απέδωσαν την αναφορά αυτή σε προσπάθεια να πληγούν κάποιοι πολιτικά, αφού εκτιμούσαν ότι οι εκλογές στη Λάρισα ήταν ίσως οι πιο ήσυχες εκλογές, χωρίς διαμάχες και αλληλοκατηγορίες΄.

Μάλιστα ο νέος πρόεδρος Γ. Νικητίδης  ξεκαθαρίζοντας ότι τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από τα πρωτόκολλα ανέφερε:

«Δεν πρόκειται για ουσιαστική αντίδραση. Κάποιοι που δεν έχω καταφέρει να εντοπίσω, ποιοι μπορεί να είναι θεώρησαν ότι μπορεί να «χτυπήσουν» πολιτικά κάποιους χρησιμοποιώντας τη δική μας συνέλευση. Απ’ ότι διαβάζω κι εγώ φαίνεται ότι θα εμπλακεί η δικαιοσύνη θα γίνει μια έρευνα και θα λήξει κάπως έτσι. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Δεν έχουμε παραβεί το νόμο. Σε αθλητικά δεδομένα ή σε δεδομένα γενικής συνέλευσης δεν τίθεται θέμα όσον αφορά στην εγκυρότητα και την ορθότητα της διαδικασίας στο τυπικό επίπεδο. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι γίνεται πολλή συζήτηση για τις μετακινήσεις όπως τελικά προκύπτει, γιατί όλα τα υπόλοιπα τηρήθηκαν σε ακραίο βαθμό.

Οι πάντες παρόλο που δεν θα έμπαιναν στην αίθουσα ήρθαν με τεστ. Δύο άνθρωποι που ήρθαν χωρίς τεστ τους στείλαμε στην πλατεία της Λάρισας και έκαναν εκείνη την ώρα τεστ στον ΕΟΔΥΕ. Αυτά είναι όλα στοιχειοθετημένα στο αρχείο της Γ.Σ. διότι αλλιώς δεν επιτρέπαμε σε κανένα να μπει στο κτίριο. Η Ολομέλεια δεν μπήκε ποτέ στο κτίριο. Υπήρχε μόνο η Εφορευτική Επιτροπή τρεις άνθρωποι και έμπαιναν ένας-ένας, δύο-δύο. Οι άνθρωποι που ήταν να ψηφίσουν, ψήφιζαν έβγαιναν και έμπαιναν οι επόμενοι. Ακόμη και η ανακοίνωση του αποτελέσματος των εκλογών, έγινε στην πλατεία. Ο δικαστικός αντιπρόσωπος, που είχε έρθει από την Αθήνα, γιατί έπρεπε να είναι από το Δικηγορικό Σύλλογο, που είναι η έδρα της Ομοσπονδίας, άρα αναγκαστικά έπρεπε να έρθει από την Αθήνα. Βγήκε έξω και ανακοίνωσε τα αποτελέσματα στην πλατεία. Γίνεται όμως πολλή συζήτηση αναφορικά με τις μετακινήσεις. Είναι κάτι που το βλέπουμε».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΟΧΑ

«Παρά τις δυσκολίες που επιβάλλονται από τα περιοριστικά μέτρα για τον COVID-19 η ΕΟΧΑ, με την συμβολή και την φιλοξενία του ΕΟΣ Λάρισας κατάφερε να διεξάγει μια υποδειγματική Γενική Συνέλευση σε άριστο κλίμα.

Οι απολογισμοί του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου υπερψηφίστηκαν από το σώμα της ΓΣ, το οποίο εκπροσωπούσαν 21 σωματεία, ενώ πραγματοποιήθηκαν και οι αρχαιρεσίες της περιόδου 2020-2024 που ανέδειξαν νέο πρόεδρο τον κο Γιώργο Νικητίδη και πέντε νέα μέλη, στο ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΟΧΑ. Παράλληλα έγινε η εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της ΕΟΧΑ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή για την περίοδο 2020-2024», αναφέρει η ΕΟΧΑ σε δελτίο τύπου, παραθέτοντας λίστα των όσων εκλέχτηκαν, όπου εύκολα γίνεται αντιληπτό πως υπήρχαν μετακινήσεις από πολλές πόλεις της χώρας.

Αναλυτικότερα εκλέχτηκαν οι:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                             ΣΩΜΑΤΕΙΟ

1.ΝΙΚΗΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ             ΣΧΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                                        ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. ΓΙΑΖΙΤΖΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ                         ΣΟΧ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
  2. ΓΥΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ               ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
  3. ΖΑΒΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                  ΕΟΣ ΑΛΜΥΡΟΥ
  4. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ                        ΕΧΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
  5. ΜΑΡΜΑΡΕΛΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ               ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
  6. ΜΕΝΤΖΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ            ΧΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
  7. ΜΗΛΙΟΣ ΗΛΙΑΣ                                     ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ
  8. ΜΠΑΚΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ                             ΑΛΠΙΣ
  9. ΣΤΑΜΟΥ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ                       ΑΚΟΛ
  10. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ                 ΕΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. ΑΝΔΡΕΑΔΟΥ ΜΥΡΤΩ                        ΟΧ ΕΔΕΣΣΑΣ
  2. ΚΑΛΟΘΕΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ                  ΕΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
  3. ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ ΙΩΣΗΦ                      ΣΑΧΟΠΠ
  4. ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ                       ΣΧΟ ΕΣΠΕΡΟΣ

ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ           ΣΧΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
  2. ΒΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                           ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ
  3. ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ           ΕΟΣ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ   ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ                                   ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ          ΕΟΣ ΒΟΛΟΥ
  2. ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                     ΕΟΣ ΔΡΑΜΑΣ
  3. ΜΥΣΤΡΙΩΤΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ        ΕΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
  4. ΤΖΙΟΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ                          ΑΛΠΙΣ
  5. ΧΑΤΖΗΘΕΟΚΛΗΤΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ     ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΟΕ 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. ΓΥΡΟΥΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ                  ΕΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΟΕ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

  1. ΣΜΥΡΝΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                        ΕΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ