ΕΣΤΙΑΣΗ: ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ…

Θολό παραμένει το τοπίο ως προς το άνοιγμα της εστίασης, ενώ μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον που καταγράφηκε για την πρωτοβουλία της estiasigreece, που σε συνεργασία με τα Μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid-19, διοργάνωσε διαδικτυακή επιστημονική ημερίδα με θέμα «ΕΣΤΙΑΣΗ & COVID-19 από την θεωρία στην πράξη η βιώσιμη λειτουργία».

Τα μέτρα πρόληψης, τους κινδύνους, αλλά και τη διαχείριση τους, όπως και ζητήματα που αφορούν στους πιθανούς μολυσματικούς παράγοντες στο περιβάλλον των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος όσο και στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων ανέλυσαν διεξοδικά ο Αθ. Εξαδάκτυλος, Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπ. Υγείας και ο Χρ. Χατζηχριστοδούλου, καθηγητής επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων του Υπ. Υγείας, με τους συμμετέχοντες να θέτουν σειρά ερωτημάτων στα δύο μέλη της Επιτροπής.

«Οι εμβολιασμοί είναι αυτοί που θα κρίνουν το πότε θα ανοίξει η εστίαση, προτεραιότητα θα δοθεί στους εξωτερικούς χώρους», ανέφερε ο κ. Χατζηχριστοδούλου, που παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από τους επιχειρηματίες δεν διακινδύνευσε την οποιαδήποτε χρονική πρόβλεψη, ενώ στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και η τοποθέτηση του κ. Εξαδάκτυλου, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει ότι «η κατάσταση διαμορφώνεται συνέχεια και η Επιτροπή εργάζεται συνεχώς πάνω στα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Στο θέμα των εμβολιασμών και των μεταλλάξεων επικέντρωσε ο πρόεδρος του ΣΙΚΑΕΛ Α. Σακελάρης, τονίζοντας παράλληλα πως ανευθυνότητα ως προς την τήρηση των μέτρων επέδειξε μικρό ποσοστό του κλάδου και επιμένοντας σε επισταμένους ελέγχους από τη μεριά της πολιτείας, κάτι με το οποίο συμφώνησαν οι δύο επιστήμονες, προτρέποντας μάλιστα τους επιχειρηματίες της εστίασης να αποστείλουν τις προτάσεις τους σχετικά με το ωράριο λειτουργίας στις αρμόδιες επιτροπές.

«Το φετινό καλοκαίρι θα είναι πολύ καλύτερο και δεν θα τεθεί θέμα ωραρίου», εκτίμησε πάντως ο κ. Χατζηχριστοδούλου, με τον κ. Εξαδάκτυλο να συμπληρώνει πως «όλοι θα περάσουμε καλύτερα από το Πάσχα και μετά».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ