Μ. ΕΣΚΙΟΓΛΟΥ: ΝΑΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΔΟΜΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ

Απόλυτη σύγκλιση απόψεων σε ότι αφορά ενδεχόμενο αποδυνάμωσης του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων για τη στελέχωση του προαναγγελθέντος πολυδύναμου ιατρείου στη Νίκαια, διαπιστώθηκε την Τετάρτη κατά τη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου με αντιπροσωπεία από το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διευθυντής του ΚΥΦ κ. Γιώργος Νεχωρίτης, η επιμελήτρια γενικής ιατρικής κ. Βάσω Αετοπούλου, η επιμελήτρια Β’ παιδιατρικής κ. Στέλλα Γουργούλια, η υπεύθυνη νοσηλευτικού προσωπικού, νοσηλεύτρια Τ.Ε. κ. Ζαφειρία Γιαννάκη και το μέλος της διοίκησης των εργαζομένων και γενικός σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ κ. Γιώργος Μπρισίμης.

Κοινή συνισταμένη υπήρξε η άποψη πως ουδείς αντιτάσσεται στη δημιουργία νέων δομών δημόσιας υγείας που θα λειτουργήσουν προς όφελος της κοινωνίας. Ωστόσο, αυτό δεν πρέπει να γίνει αποδυναμώνοντας μία υφιστάμενη δομή, όπως επιχειρείται στην περίπτωση του Κέντρου Υγείας Φαρσάλων από το οποίο μεταφέρονται οργανικές θέσεις για τη δημιουργία του Πολυδύναμου Ιατρείου στη Νίκαια.

Όπως εξήγησε ο κ. Εσκίογλου «δεν θέλουμε να αντιπαρατεθούμε με κανέναν. Αντιθέτως, επιδιώκουμε τη συνεργασία, τη συζήτηση και την ενημέρωση με όλους κι αυτό που ζητάμε είναι ίση μεταχείριση μέσα από διαφάνεια και συλλογικότητα. Το Κέντρο Υγείας Φαρσάλων είναι μία δομή που εξυπηρετεί 53 χωριά και δεκάδες χιλιάδες κατοίκους σε μία μεγάλη επαρχία. Παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας σε ανθρώπους που απέχουν μέχρι και 80 χιλιόμετρα από τα νοσοκομεία της Λάρισας. Παράλληλα με τη μεγάλη απόσταση, το οδικό δίκτυο δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να αποδυναμώνεις κάποιον που βρίσκεται μέχρι και μία ώρα οδικώς από το νοσοκομείο, για να ενδυναμώσεις κάποιον που απέχει μόλις πέντε λεπτά.

Επαναλαμβάνω είμαστε υπέρμαχοι της ενίσχυσης της δημόσιας υγείας, αλλά όταν αυτή γίνεται με τον ορθό τρόπο. Όταν δημιουργούνται νέες δομές με ξεχωριστούς οργανισμούς λειτουργίας και χωρίς επικαλυπτόμενες αρμοδιότητες που προκαλούν  σύγχυση και δυσλειτουργίες.

Ως δημοτική αρχή τασσόμαστε απολύτως στο πλευρό των εργαζόμενων στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα του λειτουργήματος που επιτελούν. Ήδη έχω αποστείλει επιστολή στον διοικητή της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας κ. Σερέτη, τον οποίο και θα συναντήσω αύριο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ