“ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ” ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΑΝ. ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ

Συνεχίζει στην προσφιλή κυβερνητική γραμμή του “φταίνε οι άλλοι” ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος ο οποίος αντί να αναλάβει τις ευθύνες του για την τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην εξόφληση των δικαιούχων ΠΣΕΑ αμυγδαλοπαραγωγών της Ελασσόνας προτίμησε και πάλι να ρίξει το βάρος των ευθυνών στον τοπικό προΊστάμενο του οργανισμού Μιχάλη Λιόντο τον οποίο έχει μετατρέψει σε σάκο του μποξ παρά τις αντιδράσεις που έχουν ξεσηκώσει στο πρόσφατο παρελθόν ανάλογες προσπάθειές του τόσο από εργαζόμενους στον ΕΛΓΑ όσο και από τους ίδιους του αγρότες και τους εκπροσώπους των φορέων τους.

Σήμερα ο κ. Λυκουρέντζος κατά τη διάρκεια συζήτησης του κ. Λιόντου με αμυγδαλοπαραγωγούς της Ελασσόνας, εκμεταλλευόμενος μια απαράδεκτη ενέργεια του αντιπεριφερειάρχη Γ. Λαδόπουλου, ο οποίος αφού συνομίλησε μαζί του για το χρονοδιάγραμμα πληρωμής των ενισχύσεων τον έβαλε σε ανοικτή ακρόαση με αποτέλεσμα να φτάσει στο σημείο να ζητήσει από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής την παραίτηση Λιόντου, αν και αναγνώρισε ότι στο εν λόγω κατάστημα λόγω και του Ιανού με το ελάχιστο προσωπικό υπήρξε τεράστιος φόρτος εργασίας με στόχο να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι παραγωγοί.

Και επειδή προσπάθειες όπως αυτή του κ. Λυκουρέντζου να ρίξει αλλού τις ευθύνες δεν πρέπει να μένουν αναπάντητες ας του υπενθυμίσουμε τί έλεγε τον Δεκέμβριο για τον ΕΛΓΑ Λάρισας ο σύλλογος υπαλλήλων του οργανισμού:

«Με αφορμή την διεκπεραίωση – ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου  των ζημιών στη φυτική παραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο που άφησε στο πέρασμα του ο καταστροφικός μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός» και τις δηλώσεις του Προέδρου ΕΛΓΑ, ο Π.Σ.Ε. ΕΛ.Γ.Α. οφείλει να δηλώσει τα παρακάτω:

Ο ΕΛΓΑ και οι συνάδελφοι εκτιμητές αντιμετωπίζουν για πολλοστή φορά θεομηνία με ζημιά στη φυτική παραγωγή στα 32 χρόνια λειτουργίας του Φορέα Ασφάλισης.
Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις λειτούργησαν, λειτουργούν και θα λειτουργούν με βάση τους κανόνες εκτίμησης, το θεσμικό και κανονιστικό πλαίσιο του ΕΛ.Γ.Α. όπως κάθε φορά ισχύει.

Και στην παρούσα, το σύνολο του γεωτεχνικού προσωπικού του Υπ/τος ΕΛ.Γ.Α. Λάρισας, συνεπικουρούμενο από μόνιμο και εποχικό προσωπικό άλλων υποκαταστημάτων και εν μέσω ακραίων συνθηκών λόγω της πανδημίας Covid – 19, στηριζόμενοι στην επιστημονική τους επάρκεια και την πολύχρονη εκτιμητική τους εμπειρία, υπερέβαλαν εαυτόν και με αυταπάρνηση ολοκλήρωσαν το τεράστιο εκτιμητικό έργο που τους ανατέθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα και  εντός του χρονοδιαγράμματος που είχε ζητηθεί.

Ήδη έχει καταβληθεί το μεγαλύτερο μέρος των αποζημιώσεων και μέχρι το  τέλος Ιανουαρίου θα καταβληθεί και το υπόλοιπο.

Είναι προφανές ότι οι δηλώσεις του Προέδρου του ΕΛΓΑ δεν αποδίδουν τη συνέπεια και την κοπιώδη προσπάθεια που κατέβαλαν και καταβάλλουν οι υπάλληλοι του Υπ/τος ΕΛΓΑ Λάρισας για την ολοκλήρωση του όλου έργου του «Ιανού» και την καταβολή άμεσων αποζημιώσεων στους δοκιμαζόμενους αγρότες. Οι όποιες αστοχίες ή παραλείψεις  διαπιστώθηκαν, δεδομένων των ιδιαίτερα ασφυκτικών συνθηκών, αντιμετωπίζονται άμεσα σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τούς Κανονισμούς Ασφάλισης του ΕΛΓΑ.

Σε κάθε περίπτωση, το αποτέλεσμα του έργου των εκτιμητών κρίνεται και αξιολογείται από τους ασφαλισμένους αγρότες μας, η καθολική συμμετοχή των οποίων στο σύστημα Ασφάλισης, αποτελεί και την επιβράβευση του έργου των εργαζομένων του ΕΛΓΑ.

Η Διοίκηση του ΕΛ.Γ.Α. καλείται να στηρίξει τον αγώνα που καθημερινά δίνει το σύνολο των εργαζομένων του Οργανισμού, ενός υποστελεχωμένου Οργανισμού, που παρόλες τις αντιξοότητες που καθημερινά αντιμετωπίζει, ενεργεί πάντα σύμφωνα με τους Κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία του, την επιστημονική του κατάρτιση και την απαιτούμενη κατανόηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά ο Έλληνας αγρότης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ