ΆΜΕΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Παρέμβαση της Ε. Λιακούλη που υποστηρίζει ότι κόσμος απόψε κοιμάται στα γήπεδα αφού έχασαν τα σπίτια τους !

Άμεσα, ανταποκρίθηκε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη, η οποία με σύσσωμο το γραφείο και τους συνεργάτες της επισκέφθηκε αμέσως μετά το μεγάλο σεισμό τα σημεία, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Ελασσόνας και Τυρνάβου, τα οποία επλήγησαν, με σοβαρότερες ζημιές στο Δαμάσι  και στο Μεσοχώρι.

Η Ευαγγελία Λιακούλη συνομίλησε με τους κατοίκους τόσο του Τυρνάβου, όσο και του Δαμασίου, το οποίο δέχθηκε κατά τα φαινόμενα και το ισχυρότερο χτύπημα του Εγκέλαδου, και είχε εκτεταμένο διάλογο ιδίως με τους εκπαιδευτικούς του δημοτικού σχολείου του χωριού, που κατάφεραν και απεγκλώβισαν τα παιδιά από το σχολείο, το οποίο με μια πρώτη ματιά κρίνεται απολύτως ακατάλληλο για εκπαιδευτική χρήση, απαιτώντας ευρείες επισκευές από πλευράς των αρμοδίων κρατικών υπηρεσιών, προκειμένου να εκπληρώσει σύντομα ξανά τον σκοπό του.

Στη συνέχεια συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του  Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Θ. Λιβάνιου, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη του συντονισμού των κυβερνητικών δράσεων ανακούφισης των πληγέντων, του  αρχηγού ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνου Φλώρου, του  Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού,  των Δημάρχων της περιοχής, αιρετών από  τις δημοτικές και περιφερειακές εκπροσωπήσεις, , καθώς και των βουλευτών κκ Χρήστου Κέλλα και Στέλλα Μπίζιου

Στην συζήτηση μεταξύ των φορέων της Πολιτείας και των κατοίκων που ακολούθησε, σε σκηνή που στήθηκε στο Δαμάσι, η Λαρισαία βουλευτής τόνισε πως η παρέμβαση της Πολιτείας για την ανακούφιση των κατοίκων κρίνεται «εκ των ων ουκ άνευ», καθώς όλες οι οικογένειες κοιμούνται απόψε έξω, διότι τα σπίτια τους είναι γεμάτα ρωγμές, επισημαίνοντας ότι άμεσα πρέπει να  καταγραφούν σε πρώτη φάση οι ζημιές και  όλα τα μέτρα θα πρέπει να ληφθούν με ακόμη μεγαλύτερη προσοχή, από τη στιγμή που η πανδημία και οι μεταλλάξεις της είναι ακόμη παρούσες, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τα έργα αποκατάστασης που πρέπει να γίνουν, προτείνοντας να υπάρχει κλιμάκιο σε όλες τις δομές που θα διενεργεί τεστ ανίχνευσης, πρόταση που αποδέχθηκε άμεσα ο Υπουργός, ως απολύτως απαραίτητη και ορθή » .

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ