ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν 4 Λαρισαίοι που τραυματίστηκαν μετά από πτώση

Τις πληγές της μετρά και η Λάρισα που περνά όπως και όλος ο νομός δύσκολη νύχτα εξακολουθώντας να “χορεύει” στους ρυθμούς του Εγκέλαδου, την ώρα που αρκετοί επέλεξαν το στήσιμο σκηνών σε πάρκα και πλατείες και άλλοι συγκεντρώθηκαν σε ανοιχτούς χώρους και πυλωτές πολυκατοικιών ανάβοντας φωτιές για να ζεσταθούν.

Ο μεσημεριανός ισχυρός σεισμός, που συνοδεύτηκε από δυνατή βοή, «κούνησε» για τα καλά τη Λάρισα, ενώ εμφανώς τρομαγμένοι οι πολίτες βγήκαν σε δρόμους, πάρκα και πλατείες σχολιάζοντας και τη διάρκεια της δόνησης, για να ακολουθήσουν τουλάχιστον δύο με τρεις μικρότερης έντασης δονήσεις που κράτησαν τους Λαρισαίους για ώρα στους δρόμους.

Η πυροσβεστική στα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν δέχτηκε σημαντικό αριθμό κλήσεων για απεγκλωβισμούς από ασανσέρ και μεταφορά ηλικιωμένων από ορόφους πολυκατοικιών, ενώ δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί πολιτών, πλην δύο περιπτώσεων που θα περάσουν την πόρτα του χειρουργείου μετά από πτώσεις.

Συνολικά στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα, που υπό το κράτος πανικού πήδηξαν από μπαλκόνια έχοντας υποστεί κατάγματα, ενώ στην εφημερία υπήρξαν και περιπτώσεις ηλικιωμένων που μεταφέρθηκαν με κρίσεις άγχους και ταχυκαρδίες λόγω του σεισμού.

Σοβαρές ζημιές δεν αναφέρθηκαν, ενώ στο κέντρο και τις συνοικίες της Λάρισας αποκολλήθηκαν τμήματα σοβάδων προκαλώντας μικροζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα, με πολλούς καταστηματάρχες να αναφέρουν ζημιές σε εμπορεύματα, τα οποία κατέληξαν στο δάπεδο εξαιτίας του σεισμού.

Τέλος άξια αναφοράς είναι και τα μποτιλιαρίσματα που καταγράφηκαν σε βασικές αρτηρίες της πόλης, με τις αρχές να καλούνται να διαχειριστούν συν τοις άλλοις μια έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε όσον αφορά σε επόμενο ισχυρό σεισμό, με τις καρδιές να επανέρχονται στη θέση τους με την πάροδο του χρόνου και τους Λαρισαίους να επιλέγουν να παραμείνουν μέχρι αργά σε ανοιχτούς χώρους, ακολουθώντας σχετικές οδηγίες των αρμόδιων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ