ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Επικρατείας Θ. Λιβάνιο πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα στο Δαμάσι, ενώ το παρών έδωσαν ακόμη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, παράγοντες της Πολιτικής Προστασίας, τοπικοί βουλευτές, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, οι δήμαρχοι Τυρνάβου, Λάρισας και Ελασσόνας

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίστηκε η διάθεση του γηπέδου του Δαμασίου ώστε να στηθούν σκηνές για την παραμονή όλων όσων τα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές από τον σεισμό, ενώ υπηρεσιακές παράγοντες και ειδικά συνεργεία αναμένεται να ξεκινήσουν από αύριο τις καταγραφές.

Αντίστοιχα για την περιοχή του Μεσοχωρίου θα στηθούν 30 σκηνές των 6 ατόμων στην πλατεία του χωριού για τους πληγέντες της κοινότητας, ενώ 30 σπίτια του χωριού έχουν υποστεί σημαντικότατες υλικές ζημιές.

«Υπάρχει συνεργασία με όλους τους φορείς με σκοπό την όσο το δυνατόν πιο άμεση ανακούφιση των πληγέντων», ανέφερε ο κ. Λιβάνιος, που συνομίλησε με κατοίκους της κοινότητας, ενώ στη συνέχεια επιθεώρησε και το σχολείο του Δαμασίου, ενώ ο διευθυντής του σχολείου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό.

Σημειώνεται πως οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα και πλήρη επιφυλακή, έχει ήδη ενεργοποιηθεί το Γενικό Σχέδιο “Εγκέλαδος” για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών και Άμεση/Βραχεία Διαχείριση των Συνεπειών από την Εκδήλωση Σεισμών, ενώ σε επιφυλακή βρίσκονται τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας και το ΕΚΑΒ.

ΣΚΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου Τυρνάβου έχουν στηθεί σκηνές και θα διατίθεται φαγητό και νερό. Επίσης, λόγω των ζημιών παρατηρήθηκε θολότητα στο πόσιμο νερό, συνεπώς ο δήμος Τυρνάβου καλεί τους κατοίκους του Τυρνάβου προς το παρόν να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό (διατίθεται στο Πολυδύναμο).

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε μήνυμά του ο δήμαρχος Τυρνάβου επισημαίνει:

“Ο σεισμός που βιώσαμε σήμερα ήταν πρωτόγνωρος, από τους  ισχυρότερους της Χώρας τα τελευταία έτη.

Ήδη ο Δήμος μας, με την αμέριστη συμπαράσταση όλων των φορέων, Πολιτείας, Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των Σωμάτων Ασφαλείας, δρα άμεσα.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους δημότες για την παροιμιώδη ψυχραιμία τους, όπως επίσης και τους σπουδαίους δασκάλους στο Δαμάσι η αντίδραση των οποίων υπήρξε σωτήρια για να παιδιά μας.

Καλούμε τον κόσμο να βρίσκεται σε επιφυλακή, χωρίς όμως να ακούει ανυπόστατες φήμες.

Από αύριο κιόλας κλιμάκια θα σπεύσουν για να καταγράψουν τις ζημιές σε οικίες και κτίσματα.

Όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου μας προς το παρόν θα παραμείνουν κλειστές.

Με εγρήγορση, ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή θα τα καταφέρουμε.

Για οποιοδήποτε άμεσο πρόβλημα, μπορείτε να επικοινωνείτε στο: 699 3563956

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ