ΣΤΟ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟ ΔΑΜΑΣΙ ΜΕ ΤΟ ΦΑΚΟ ΤΟΥ Δ. ΚΑΣΤΑΝΑΡΑ

Εικόνες καταστροφής, θλίψης, απόγνωσης και αγωνίας για τις επόμενες ημέρες κατέγραψε ο φακός του Δημήτρη Καστανάρα στο οδοιπορικό του paidis.com στο Δαμάσι, το χωριό του δήμου Τυρνάβου που επλήγη περισσότερο από όλες τις περιοχές μαζί με το Μεσοχώρι της Ελασσόνας από τον καταστροφικό σεισμό μεγέθους 6,3 ° της κλίμακας Ρίχτερ που προκάλεσε το ρήγμα του Τυρνάβου που παραμένει ενεργό εδώ και πολλούς αιώνες.

Στο Δαμάσι εξαιτίας του σεισμού έπεσαν σπίτια, υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές το σχολείο, εμφάνισε ρωγμές η γέφυρα στην είσοδο του χωριού, αλλά και η γέφυρα που οδηγεί στο Κουτσόχερο ενώ οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο του χωριού όπου τους ενημέρωσε για την κατάσταση ο διοικητής της Πυροσβεστικής.

Στο χωριό έσπευσε ο περιφερειάρχης και ο αντιπεριφερειάρχης κ.κ. Αγοραστός και Λιούπας, η βουλευτής Ευ. Λιακούλη και ο δήμαρχος Γ. Κόκουρας, που ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο κ. τσανάκα για το μέγεθος του προβλήματος.

Στο χωριό θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στην οποία θα πάρει μέρος κυβερνητικό κλιμάκιο με επικεφαλή ςτους κ.κ. Λιβάνιο και Χαρδαλιά, ενώ ο δήμαρχος σε συνεργασία με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης αναζητά λύσεις για την εξασφάλιση τροφής, νερού για όσους δεν θα μπούν στα σπίτια τους ενώ σε συνεργασία με την πολιτική προστασία θα αναζητηθεί και τρόπος για να περάσουν τη νύχτα οι άνθρωποι που δεν μπορούν να μπουν στα σπίτια τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ