ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ ΣΕ 150 ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Σκηνές και συνεχείς περιπολίες στην κοινότητα που ξεκίνησε να μετρά τις πληγές της

Με το πρώτο φως της ημέρας το Δαμάσι ξεκίνησε να μετρά τις πληγές του μετά το χθεσινό χτύπημα των 6,3 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον 150 σπίτια της κοινότητας αντιμετωπίζουν σοβαρότατες ζημιές.

Από νωρίς κλιμάκια μηχανικών ξεκίνησαν την καταγραφή δίνοντας προτεραιότητα στο Δαμάσι, ενώ αναμένεται να ελεγχθούν όλα τα σχολεία και τα δημοτικά κτίρια του δήμου Τυρνάβου.

Οι κάτοικοι του Δαμασίου πέρασαν τη νύχτα τους σε σκηνές που στήθηκαν στο γήπεδο του Δαμασιακού, ενώ αρκετοί επέλεξαν να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Λάρισας και των Τρικάλων που έχουν μισθωθεί για τις ανάγκες τους από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Την ίδια ώρα με αμείωτη ένταση συνεχίζονται και οι περιπολίες από πυροσβεστικές και αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, ενώ μέλη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού συμβάλλουν στο έργο τους ψάχνοντας στα χαλάσματα με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, με τους εθελοντές της ΕΟΔ να δίνουν επίσης το παρών στηρίζοντας τις ενέργειες.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολλές είναι και οι περιπτώσεις χαμένων κατοικίδιων που φοβισμένα εξαφανίστηκαν την ώρα του σεισμού, με το Δαμάσι να προσπαθεί να συνέλθει από το χτύπημα του Εγκέλαδου και τις αρχές να βρίσκονται επί ποδός για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ