ΑΝΑΖΗΤΟΥΝ ΚΟΝΤΕΪΝΕΡΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ

Εκκληση του περιφερειάρχη στις εταιρείες που διαθέτουν οικίσκους – Στο Δαμάσι σήμερα ο καθηγητής σεισμολογίας Κ. Παπαζάχος

Δεύτερη δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους του Δαμασίου που χτυπήθηκαν από τον Εγκέλαδο, ενώ σε εξέλιξη είναι υποστηρικτικές δράσεις που προσπαθούν να τους ανακουφίσουν τις δύσκολες αυτές ώρες.

Στο γήπεδο του Δαμασιακού φιλοξενούνται σε σκηνές περίπου 150 οικογένειες, ενώ αρκετοί είναι αυτοί που προσέγγισαν τον χώρο επιλέγοντας να περάσουν τη νύχτα τους σε αυτοκίνητα, με την ισχυρή σεισμική δόνηση που καταγράφηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ να εντείνει τους φόβους και την αγωνία τους.

Στο πλευρό τους βρίσκονται αρμόδιες αρχές και εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού και της ΕΟΔ, ενώ στον πρόχειρο καταυλισμό διενεργούνται rapid tests και παράλληλα συνεχίζονται να ενισχύονται οι υποδομές (χημικές τουαλέτες κλπ.) για τις ανάγκες των πληγέντων.

Από το πρωί διανεμήθηκαν γάλατα, ενώ από τις κεντρικές αποθήκες του ΕΕΣ εστάλησαν κουβέρτες, στρώματα ύπνου αλλά και εμφιαλωμένο νερό και παράλληλα στήθηκε σκηνή υποστήριξης, με τους γεμάτους αγωνία σεισμόπληκτους να μπορούν να απευθυνθούν σε ειδικούς για την ψυχολογική τους υποστήριξη.

Εκκληση για κοντέινερς

Εν τω μεταξύ με δεδομένο ότι η διαβίωση στις σκηνές είναι πολύ δύσκολη και επειδή τις επόμενες ημέρες αναμένεται επιδείνωση του καιρού ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός ακούγοντας το πρωί τα παράπονα και την αγωνία των σεισμόπληκτων απηύθυνε δημόσια έκκληση στις επιχειρήσεις που διαθέτουν κοντέινερς να τα παραχωρήσουν στην περιφέρεια για να μπορέσει να στεγάσει οικογένειες σεισμόπληκων που σήμερα διαμένουν σε σκηνές.

Ο κ. Παπαζάχος

Εν τω μεταξύ πρέπει να σημειωθεί ότι σήμερα βρίσκεται στο Δαμάσι ο γνωστός καθηγητής σεισμολογίας και μελετητής του ρήγματος του Τυρνάβου Κ. Παπαζάχος για να μελετήσει από κοντά τη σεισμική ακολουθία και να κάνει όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς εκτιμήσεις για τηνε ξέλιξη του φαινομένου.

Ο κ. Παπαζάχος που συνοδευόταν από τον πρώην αντιδήμαρχο Τυρνάβου Κ. Κουλιό, συναντήθηκε με τον δήμαρχο και τον περιφερειάρχη κ.κ. Γ. Κόκουρα και Κ. Αγοραστό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ