ΕΥΘ. ΛΕΚΚΑΣ – Κ. ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ: ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΦΗΜΕΣ (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο πλευρό των σεισμόπληκτων του Δαμασίου βρέθηκαν σήμερα οι σεισμολόγοι Ευθ. Λέκκας και Κ. Παπαζάχος που μετέχοντας σε σύσκεψη έκαναν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, με τους δύο επιστήμονες να δείχνουν να συμφωνούν πως «φτάσαμε στο ταβάνι της σεισμικής δραστηριότητας».

«Για πρώτη φορά στα χρονικά επιστήμονες, επιχειρησιακοί φορείς και συντεταγμένη πολιτεία συναντήθηκαν», ανέφερε ο κ. Λέκκας, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες και να μην επηρεάζονται από εγκληματικές φήμες που κυκλοφορούν.

«Η πολύ έντονη δραστηριότητα και οι έντονοι μετασεισμοί είναι το χαρακτηριστικό της ακολουθίας», ανέφερε ο κ. Παπαζάχος, που κινούμενος στο ίδιο πνεύμα με τον συνάδελφό του κάλεσε τους πολίτες «να κλείσουν τα αυτιά τους στις φήμες και να μην τις αναπαράγουν».

«Η επιστημονική κοινότητα παρακολουθεί το φαινόμενο. Κλείστε τα αυτιά σας σε κάθε φημολογία και ακούστε τους επιστήμονες», ανέφερε σε δηλώσεις του και ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, σημειώνοντας πως το ύψος της δόνησης ήταν το μέγιστο δυνατό που μπορεί να δώσει το συγκεκριμένο ρήγμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΒΙΝΤΕΟ: Δ. Καστανάρας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ